Gönüllülük Buluşmaları başladı

Yeşim Tekstil, SosyalBen Akademi ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi iş birliği ile başlatılan “Önce İnsan-Gönülden Yapılan İşleri Nesillerdir Destekliyoruz” projesi kapsamında Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi(ŞŞAL) öğrencileri, çeşitli STK temsilcileriyle 1. Gönüllülük Buluşmasında bir araya geldi.

Gönüllülük Buluşmaları başladı

Proje kapsamında gönüllülük davranışının okulda sürdürülebilir bir bilinç haline gelmesi adına aralarında Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (BUİKAD) olduğu STK’larla bir araya gelen öğrenciler, hem STK’lar hakkında bilgi aldı hem de atölye çalışmaları yaparak farkındalığını arttırma şansı buldu.

EV SAHİBİ ŞŞAL

Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü, “Bizler istiyoruz ki, iyiliği herkese bulaştırarak, daha iyi bir toplum ve daha güzel bir dünya oluşturalım. Öğrencilerimin gözlerine baktığımda ben bunu başarabileceğimizi çok net görüyorum ve onlara güveniyorum. Sizlerle çok daha güçlüyüz” dedi. Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur da “Üç kurumun iş birliği ile hayata geçirdiğimiz bu projeyi son derece önemsiyoruz’ ifadelerini kullandı. SosyalBen Akademi Proje Danışmanı Tuba Şeremetli de gönüllülüğün öğrenilmesi ve sürdürülebilir bir kavram haline gelebilmesi için okulda ve okul dışında dönem başından bu yana çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

ÖĞRENCİLERE ÖZEL ETKİNLİK

Açılış konuşmalarının ardından programa katılan TEMA Vakfı Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar, HETADER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elif Güler Kazancı, TEV Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan ve BUİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyda Şençayır kurumlarını temsilen birer konuşma yaparak, yürüttükleri çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Çalışma kapsamında öğrencilere yönelik özel uygulamalar da gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X