Google, Apple’ı geçti

Google’ın çatı şirketi Alphabet, Apple’ı geride bırakarak en değerli şirket oldu.

Google, Apple’ı geçti

4.5 yıldır dünyanın en değerli şirketi olan ABD merkezli teknoloji devi Apple ünvanınıGoogle’a kaptırdı. 

Geçtiğimiz yıl yeniden yapılanma kapsamında hayata geçirilen Google’ın çatı şirketi Alphabet, dünyanın en değerli şirketi oldu. 

Son çeyrek karının beklentilerin üzerinde olmasıyla 4.9 milyar dolar (14.3 milyar TL) net gelir açıklayan Alphabet’in piyasa değerinin bugün 568 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

4.5 yıldır dünyanın en değerli şirketi olan Apple’ın değeri ise  535 milyar dolar. 

Geçtiğimiz Ağustos ayında yeniden yapılanmaya giden teknoloji devi, Google’ın ve bünyesinde bulunan diğer şirketlerin Alphabet adını alan yeni bir şirketin şemsiyesi altında çalışmaya başlayacağını duyurmuştu. 

Yeni şirket yapılanmasına göre, Google’in temelini oluşturan arama motoru ve internet reklamı gibi alanlar, şoförsüz otomobil ve uçak gibi yeni teknolojik faaliyetlerden ayrılmıştı

TEKNOLOJİ DEVLERİ ZİRVEYİ BIRAKMIYOR

En değerli şirketler sıralamasına bir süredir teknoloji devleri damga vuruyor. Bir teknoloji şirketi olan Microsoft’u geride bırakan Apple, koltuğunu başka bir teknoloji devine bıraktı. 2010 yılında ünvanını Apple’a kaptıran Microsoft ise bu ünvanı IBM’den almıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X