Görecik Yaylası’nda sona doğru

Büyükorhan Belediyesi tarafından projelendirilerek BEBKA tarafından desteklenen ‘Büyükorhan Turizmle Büyüyor Projesi’ yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Görecik Yaylası’nda sona doğru

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan’ın adının yurtiçi ve yurtdışında daha fazla duyurulması ve doğal güzelliklerin gözler önüne serilmesinin amaçlandığı proje tamamlanmak üzere.

Bursa, Eskişehir ve Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 2015 yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenmesi onaylanan ve Görecik Yaylası’nda uygulamaya konulmaya başlanan ‘Büyükorhan Turizmle Büyüyor Projesi’ yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında bugüne kadar piknik masaları yenilendi, gece aydınlatması için ışıklandırma yapıldı, çocuk oyun grupları kondu ve projenin en önemli bölümünü oluşturan 12 adet kıl Yörük çadırı da Görecik Yaylası’nda kuruldu. Proje kapsamında sadece 1 dönümlük alanda yapılacak yapay gölet kaldı.

İLÇE TANITILACAK

Proje çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, projenin yöreye çok büyük bir fayda sağlayacağını belirtti Başkan Hasan Taş, “Görecik Yaylası’nda kurduğumuz bu tesisle yerli ve yabancı turistlerin ilçeye çekilmesi, Büyükorhan’ın adının yurt içi ve yurtdışında daha fazla duyulmasını ve doğal güzelliklerin gözler önüne serilmesini amaçlıyoruz. Bu proje hem ilçemizin kalkınmasına fayda sağlayacak ve ekonomik getirisi olacak, hem de ilçemizin tanıtımını yapacaktır” dedi.

500 BİN TL’LİK BÜTÇE

Belediye Başkanı Hasan Taş toplam bütçenin 500 bin lira olduğunu dile getirerek, bunun yüzde 10’luk kısmını belediye olarak kendilerinin karşıladığını söyledi. Belediye Başkanı Hasan Taş, “Geri kalan kısmını ise BEBKA karşıladı. Proje kapsamında bugüne kadar Görecik Yaylası’nda 12 adet otantik kıl çadır, çocuk oyun alanları, piknik alanları ve birçok değişiklikler yapıldı. Ayrıca yine proje kapsamında 1 dönümlük bir alanda yapay gölet de yapılacak. Bu proje ile ilçemizde eko turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalar sırasında Görecik Yaylası’nın doğallığı hiçbir şekilde bozulmadı. Proje tamamlandığında ilçe ve bölge turizmine büyük katkıları olacak” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X