Görkemli şölen bitti

Keles’te her yıl düzenlenen Koca Yayla Şöleni dün muhtişim gösterilerle sona erdi. Bu yıl 51’incisi düzenlenen şölene, Bursa ve dağ yöresi başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde binlerce vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Görkemli şölen bitti

Keles Kaymakamlığı ve Keles Belediyesi tarafından bu yıl 51’incisi düzenlenen ve 700 yıllık bir geçmişe sahip olan ”Türk Kültürü Şöleni” dün  gerçekliştirilen etkinliklerle sona erdi.

Geçen cuma günü Kocayayla da yörük çadırlarının kurulmasıyla başlayan etkinliğin son gününde Mehteran Bölüğü gösterileri, Kılıç Kalkan ekibinin gösterisi, Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri, Gelin Alayı, Otağ ve Yörük Çadırlarının ziyaret edilmesi, Türk Halk Müziği Sanatçısı Emel Taşçıoğlu konseri ile devam edildi. Dünkü şölenin kapanış bölümüne Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Milletvekili İsmail Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, dağ yöresinin dernek başkanları ile dağ ilçelerinin belediye başkanları da katıldı.

MİLLET BİZİM BAŞTACIMIZ

Yöresel sanatçıların konserleri ve halk oyunları gösterilerinin ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Keles’te ve 51. Kocayayla şenliklerinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, burada yaşayan insanların Yörük-Türkmen geleneğini büyük bir sadakatle gelecek nesillere aktarmanın azim ve kararlılığında olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, ‘ 16 yıl önce yola çıktığımız tarihten bu yana Türkiye’nin sadece yollarını, sağlığını, eğitimini, altyapısını, üst yapısını, geliştirmekle kalmadık aynı zamanda milletimizin kadim gelenekleri olan, bizi millet yapan, bize has özellikleri her daim desteklemeye çalıştık. Biz halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu bilen anlayışla hareket etmeye devam ediyoruz. Milletimiz bizim baş tacımız. Biz o milletin hizmetkarı olmaya aday olarak bu yola çıktık ve bunu hiçbir zaman için aklımızdan çıkarmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizim siyasetimiz, milletimize olan aşkın bir tezahürüdür’ dedi.

Konuşmasının ardından Çavuşoğlu ve beraberindekilere, Keles’te yetiştirilen çilek ikram edildi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke’nin teşekkür konuşmasının ardından 51.  Keles Kocayayla Kültür Şöleni ödül töreni ve sponsorlara plaket sunumu yapıldı. Kocayayla’daki  Anfi Tiyatroda düzenlenen etkinlikler, pop müziği sanatçısı Murat Dalkılıç’ın muhteşem konseriyle gecenin geç saatlerinde son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X