Görme engelli aday adayı

AK Parti’den Bursa milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan görme engelli Mehnmet Emre Fencioğlu, yasaların önlerini açmasına rağmen, insanların zihinlerini açamadıkları için engelli değil, engellenen insan olduklarını belirterek, Bursa’nın bu seçim

Görme engelli aday adayı

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Almira Otel’de düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıklayan görme engelli Mehmet Emre Fencioğlu’na çok sayıda engelli derneği de destek verdi. 2010 referandumunda engellilere pozitif ayrımcılık yapılmasının Anayasa’da yer almasıyla engelli camia için adeta bir çağın kapanıp yeni bir çağın açıldığını belirten Fencioğlu, ancak yasaların önlerini açmasına rağmen, insanların zihinlerini açamadıkları için bugüne kadar engelli değil, hep engellenen insan olduklarını kaydetti.

ENGELLİLER SİYASETE ÇOK ŞEY KATAR

Engellilerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı olan 2023 Vizyonu içinde yer alan ‘Büyük Millet’ ifadesinde sosyal topluluğun en önemli unsuru olarak anlam bulduğunu vurgulayan Fencioğlu, “Yeni Türkiye’de engellilerin sesini örnek şehir Bursa’dan duyurabilmek için desteklerinizi bekliyorum. Bursa bu dönem farkını ortaya koyabilmeli ve gerekli farkındalığı yaratabilmek için TBMM’ye engelli bir milletvekili gönderebilmeli. Burada benim değil, Bursa’nın itibarı söz konusu. Siyasetin engellilere değil, engellilerin siyasete çok şey katacağını düşünerek bu yola çıktım. Artık bundan sonra ne olacaksa hep beraber olacak” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X