Görmez, arkadaşının cenaze namazını kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, çocukluk ve okul arkadaşı olan İnegöllü emekli öğretmen Mehmet Parlatır’ın cenaze namazını kıldırmak için İnegöl’e geldi.

Görmez, arkadaşının cenaze namazını kıldırdı

SADULLAH ORGAN

İlk olarak İnegöl Müftülüğü’nü ziyaret eden Görmez, burada Nepal’de yaşanan deprem felaketiyle ilgili soruları yanıtladı. Görmez, “2 milyon kadar Müslüman kardeşimiz de orada yaşıyor. Onlarla irtibatımız vardı. Ama biz yardım yaparken bu tür büyük felaketlerde din ayrımı gözetmiyoruz. Fakat ilişkilerimiz oradaki Müslüman azınlıkla olduğu için onlar üzerinden çalışmalarımız başladı devam ediyor. İhtiyacı bize bildirecekler. Ona göre kararımızı vereceğiz. Henüz verilmiş bir kararımız yok” diye konuştu.

Daha sonra yürüyerek öğle namazı için İshakpaşa Camii’ne geçen Görmez,  bir de vaaz verdi. Cenaze namazı öğle namazının arından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X