Görmez El Halil’de

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Batı Şeria’nın El Halil şehrini ziyaret etti. Görmez, ‘Ay doğdu üzerimize’ ilahisi eşliğinde binlerce Filistinlinin sevgi gösterisiyle karşılandı.

Görmez El Halil’de

İçinde Hazreti İbrahim ve eşi Hazreti Sare ile Hazreti Yakup, Hazreti İshak, Hazreti Yusuf peygamberlerin kabirlerinin bulunduğu Hazreti İbrahim Camisi’ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez El-Halil sokaklarında yürürken, Filistinlilerin yoğun ilgisinden dolayı zaman zaman izdiham yaşadı. Daha sonra öğle namazını kıldırmak için İbrahim Camisi’ne geçen Görmez, burada bulunan Hz. İbrahim’in kabrini de ziyaret etti. 

UNUTMAYACAĞIM

Namazın ardından cemaate seslenen Görmez, “Türkiye’de yaşayan her kardeşimizin kalbinde Filistin’in, Aksa’nın, Kudüs’ün ve sizlerin çok özel bir yeri olduğunu unutmayın. Yeryüzünde Filistinli kardeşlerimiz kadar özgürlüğü ve başkenti Kudüs olan bir devleti hak eden başka bir millet bilmiyorum. Hz. İbrahim’i yakmayan ateş Filistinli kardeşlerimizi de yakmayacak. Filistin meselesi sadece sizin değil Türk halkının kalplerinin derinlerinde hissettiği bir meseledir. Şehre girdiğimde sanki hapse girmiş gibi bir his uyandı içimde, bunu ebediyen unutmayacağım” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X