Görünmez kahramanlar!

Mustafa Er ve Giovanni ile biraraya geldik, Bursaspor’daki değişimini konuştuk..

Görünmez kahramanlar!

Paul Le Guen nasıl bir teknik direktör? Kubilay Kanatsızkuş’taki sıkıntı ne? Delarge ve Kembo neden kondisyon olanak istenilen seviyelerde değil? Hepsi ve daha fazlası bu röpörtajda. 

 

Spor Saati olarak her hafta farklı konu ve konuklarla sizlerle birlikte oluyoruz. 

Bu hafta da soluğu Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen’in yardımcılarından Mustafa Er ve kondisyoner Giovanni’nin yanında aldık. 

İçten ve samimi olan ikiliyi biz dinlemeye doyamadık. 

Geçtiğimiz sezon son hafta oynanan Trabzonspor maçı haftasında neler yaşadıklarını ve bu sezon Paul Le Guen ile birlikte yakalanan olumlu havanın Bursaspor’u nereye götüreceğini tartıştık. 

Kubilay, Delarge ve Kembo için de çarpıcı açıklamalar yaptılar. 

SİNERJİ BİZİ LİGDE TUTTU

Önce sözü Mustafa Er’e verdik: ‘Geçtiğimiz sezon ligin 2. yarısı bizim için çok kötüydü. Yakışmayacak skorlar vardı. Bunda camiada bulunan herkesin imzası vardı. Paydalar oranlar değişebilir. Sıkıntılar vardı. Son maçta biz vardık görevde. Allah’tan oyucularımızla ilişkilerimiz iyiydi. Şehirde olumsuz hava vardı ve aniden Ordu’ya gittik. Kafayı dağıtmalıydık. Maç saati yaklaştıkça sinerji olmaya başladı. Şehirden inanılmaz mesajlar geldi. Pes etmedik. Bedeni ve ruhu sahada bırakmaya söz verdik. Basın,şehir ve taraftar destek verdi. Biz inanıyorduk ama enerjiyi futbolcular verdi. Maçtan önce biz bu maçı kazandık. İnanılmaz duygular vardı. Ailelerden inanılmaz destek geldi. Golü yedik, Oyuncular pes etmedi ve maçı 2-1 kazandık. ‘

HOCANIN ARTILARI ÇOK FAZLA

‘Sıkıntılı süreçten sonra hocamız Paul Le Guen buraya geldi. Kulübün büyüklüğünü araştırıp geldi. Sakin ve dingin bir insan, stres yapmayan soğuk kanlı ve sakin kararlar veriyor. Stres yönetimi çok iyi. Baskıyı oyuncuların üzerinden alıyor. İşini ekibiyle beraber çok seviyor. Kariyeri ortada. Çok mütevazi. Galibiyetlerden sonra görmeniz lazım. Eylemleriyle ve davranışlarıyla hissettiriyor. Oyuncular üzerinde inanılmaz güveni var. Transferi müthiş yönetti. 

İlk olarak Barış’ı aldık. Ardından Titi ve Ekong. Yavaş yavaş yaptırdı transferi. Önce defansı oturtmak istedi. 

İç sahada 5 maçtan 4’ünü farklı kazandık. Galatasaray maçını kaybettik ve bunu da kazanabilirdik. Taraftar 90 dakika mücadele istiyor hocada bunu veriyor. Sağlık karar veriyor. En büyük avantajımız bu’

VAR MI ALTYAPIMIZ GİBİ!

Altyapıdan Bursaspor’a oyuncuların arka arkaya geldiğini belirten Mustafa, ‘Genç oyuncular kendini yetiştirmiyor. 1,5 yıl altyapıda görev yaptım. Biraz hakimim. Birinci etken mantalite. Oyuncu gruplarımızdan genç takımlar başarılı. Yurt dışında içerde başarı var. Üst seviye gelince mantalite farklılaşıyor. 

Çok para dönüyor. Oyuncuları buna da hazırlamak lazım. Biranda hayatı değişiyor. Popohlamayı seviyoruz. Hoşuna gidiyor bunlar oyuncunun. Bursaspor altyapıda Türkiye’de 1 numara. 

Ümit milli de 7 oyuncu, A Milli de 5 oyuncu var. Muhammed’in performansı muazzamdı. Hep beraber seyrettik.  

Çok çalışması lazım daha oyuncuların’ dedi. 

KUBİLAY’A SAHİP ÇIKMAK LAZIM

Geçtiğimiz sezon Kubilay Kanatsızkuş’un çok yıprandığını ifaden eden Mustafa Hoca, ‘Kubilay baskıda kaldı. Çok önemli bir oyuncu. Sol ayak çok iyi. Hoca çok ilgilendi. Duygusal ve narin bir isim. İnanılmaz gücü var ama kullanmıyor. Potansiyeli dışa vurması için elimizden geleni yapıyoruz. Son haftalarda kaçırdığı goller de onu yıprattı. 

Ama Kubilay 20 yaşında. Biraz sahip çıkmamız lazım. Destek olmamız lazım. Düştüğü zaman kaldırmamız lazım. Bu oyuncular gerçek Bursasporlu. 

Kubilay Muhammed, Rüştü Ertuğrul iyi Bursasporlu ve gelecek onlarda’ diye konuştu.  

DELARGE VE KEMBO BÜYÜK SIKINTI

Söz şimdi de Giovanni de… Bursaspor’un kondisyon anlamında zirveye çıkmasını sağlayan Giovanni Melchiorre, Paul Le Guen’in marka bir teknik adam olduğunu belirterek ‘Daha önceden tanıyorum ama çalışma fırsatını ilk defa bulduk. Çok iyi bir isim marka ve ekibiyle çok uyumlu. Profesyonel. Diyalog çok iyi. Takıma olumlu yansıyor. Fransa’dan Türkiye’ye ilk defa geliyor. Adaptasyon sürecini çabuk aştı. Kariyeri çok iyi’ dedi. 

4 AY HİÇBİR ŞEY YAPMAMIŞLAR!

Takımın fizik kondisyon açısından iyi durumda olduğunu belirten Giovanni, “Benim için doğru orta. Yüzde 70 yeni oyuncu var. Bu takım kamp yapmadı. yeni geldi oyuncular. En büyük eksik Delarge ve Kembo. 4 ay hiç birşey yapmamışlar. Şuan bile yüzde yüz değiller. Oynarlarsa takımı yakalarlar. Şuan iyi durumdayız. Bazıları daha iyi duramda olabilir. Maç kondisyonu başka. Biz antrenmanlarda fizik kaliteyi artırıyoruz. Böyle devam edelim sakat vermeyelim, önemli olan bu. Ekstra çalışma mantalitesi yeni yeni başladı. 24 saat burdayım. Kime ne lazımsa beni bulsun dedim. Haftada 1-2 defa çalışıyoruz. Değişim için zaman lazım” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X