‘Görüşmede yöntem üzerinde duruldu’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, AK Parti ile koalisyon görüşmesinde yöntem üzerinde durulduğunu, alt başlık değerlendirilmesi yapılmadığını bildirdi.

‘Görüşmede yöntem üzerinde duruldu’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, koalisyon görüşmeleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile bir araya geldiği toplantının ardından,CHP Genel Merkezi’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Koç, “Toplantıda bir yöntem üzerinde duruldu, alt başlık değerlendirilmesi yapılmadı. 14 temel ilke belirlemiştik. Bu 14 temel ilke, CHP’nin öne sürdüğü koalisyon koşulları değil, bir demokrasinin olmazsa olmaz şartları olarak görülmesi gerektiğinin de altını çizmiştik” dedi.

AK Parti ile gerçekleştirilen toplantının, bir yöntem görüşmesi olarak değerlendirilebileceğine işaret eden Koç, “Toplam süre en fazla 10-12 gün içinde bir temel sonuca varmak mümkün olacak veya olmayacak. Her iki koşulda da, tabloda da gereken açıklamalar yapılacak” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in partisinden istifa ettiğinin hatırlatılması üzerine Koç, “Kızgınlık içinde verilen kararlar kalıcı olmaz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X