Göynüklü’de arıcılık kursu

Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nin Göynüklü Mahallesi’nde açtığı arıcılık kursunda başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi.

Göynüklü’de arıcılık kursu

ÖMER BİLİK

İl Tarım Müdürlüğü Eğiticileri ve Mudanya HEM işbirliğiyle Göynüklü Mahallesi’nde açılan 80 saatlik arıcılık kursunda başarılı olan 4’ü bayan 18 kursiyer M.E.B. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Kurs Bitirme Belgesini almaya hak kazandı. 

HEM Müdür Yardımcısı Salim Kutlu, “Sizin taleplerinizle HEM olarak elimizden geldiğince mahallenizde kurslar açmaya çalışıyoruz. Sizler arı yetiştiriciliği konusunda yeterli bilgileri aldınız ve bahar aylarında kendi arılarınızla bal üretimine başlayacaksınız. Bizim sizden tek isteğimiz saf bal üretmenizdir. Buradaki üretiminizle kendi markanız olun ve tüketicilere halis bal yedirin” dedi. 

Muhtar Turgay Demirci de mahallelerinde bugüne kadar Osmanlı el sanatları, dikiş, iğne oyası, tel kırma, geleneksel el sanatları, İngilizce, bağlama ve son olarak da arıcılık kursları açtıklarını belirtti. Demirci, HEM yetkililerine de açılan kurslardan dolayı teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X