Gözaltı sayısı 116’ya yükseldi

Bursa’daki ‘dev operasyon’da eski Vali Harput, eski Emniyet Müdürü Kahya ve eski Milli Eğitim Müdürü Gülsar’ın da aralarında bulunduğu çoğu işadamı gözaltındaki kişilerin arasına yeni isimler eklendi.

Gözaltı sayısı 116’ya yükseldi

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY’ye yönelik başlattığı operasyon sürüyor. Bursa merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 116’ya çıktı. 

Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın ardından eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam da aynı soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü’nün Fomara, Acemler ve Nilüfer’deki inşaat halinde olan yeni binasında sorgulanan 116 kişiden bir çoğunun işadamı olduğu, bu isimlerin aralarında eski bürokrat, doktor, mali müşavir ve avukatların da bulunduğu öğrenildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Emniyet Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturmada gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

İşadamlarının isimleri gizli tutulurken, sorguları süren zanlıların ne zaman Adliye’ye sevk edileceği konusunda da henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Vali Harput’a ne soruluyor?

Ankara’da yakalandıktan sonra Bursa’ya elleri arkadan kelepçeli olarak getirilen eski Vali Şahabettin Harput ile ilgili iddialara Gülen Cemaati’ne bağlı Özel Bahar Hastanesi’ne İl Özel İdaresine ait binayı usulsüz vermek ve döneminde kurulan ve emekli olduktan sonra yönetiminde görev aldığı kapatılan Orhangazi Üniversitesi’nin kuruluşundaki usulsüzlüklerin yanı sıra yenileri de eklendi. 

Harput’un Bursa’da valilik yaptığı dönemde her perşembe günü bazı işadamları ile öğle yemeği yediği, bir gün sonra ise ‘Cemaatin kasası’ olarak bilinen ve halen aranan Cansun Sarıyıldız’ın adamlarını bu kişilere gönderip, ‘himmet’ adı altında onlardan cemaat için para aldıkları da öne sürülüyor. Bu iddialar da polis tarafından araştırılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X