Gözler Diyarbakır’da

Türkiye’nin ve dünyanın gözü- kulağı bir kez daha Diyarbakır’a çevrilmiş durumda. Abdullah Öcalan’ın ne mesaj vereceği merak konusu…

Gözler Diyarbakır’da

Öcalan’ın mektubu, önceki gün İmralı’ya giden 5 kişilik HDP heyeti tarafından teslim alınmıştı. Mektup bugün Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları sırasında okunacak. Son olarak PKK’ya ‘silahları bırakmak için baharda olağanüstü kongreyi toplayın’ çağrısı yapan Öcalan’ın bu kez hangi mesajları vereceği merakla bekleniyor.

Tarihi Nevruz için Diyarbakır’daki hazırlıklar ise dün tamamlandı. Kutlamaların yapılacağı alanda belediye ekiplerince temizleme ve boyama çalışmaları yapılırken, ses sistemi yerleştirildi. 

Seyyar baz istasyonları ile tuvaletlerin yerleştirildiği alanda kalabalık nedeniyle 2 dev ekran kuruldu. 500 litre mazotun kullanılacağı nevruz ateşi için alana 15 ton odun getirildi. Etkinliği izlemek için 700’ü aşkın basın mensubu akreditasyon yaptı.

OTELLER DOLDU

Nevruz kutlaması öncesinde 2 bini aşkın yatağa sahip otellerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı. Otellerde yer bulamayanlar evlerde ağırlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X