Gözler Kabine’de! 81 ilde 150 bin sosyal konut

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Gündemde iki önemli başlık var. Sosyal konut projesi ve dar gelirlilerin haciz sorunu ile ilgili düzenlemelerin toplantı sonrası Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Gözler Kabine’de! 81 ilde 150 bin sosyal konut

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe’de toplanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantının ana gündem başlığı yine ekonomi.

Toplantıda iki konu öne çıkıyor. 81 ilde yapılacak sosyal konut projesinin ayrıntılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da bir açıklama yaptı. Kurum, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız” diyerek ağustos ayını işaret etti.

KİMLER FAYDALANACAK?

Projeden hiç evi olmayanların ve belli bir gelirin altındakilerin faydalanması bekleniyor. Emeklilere, şehit ve gazi yakınlarına ve yeni evleneceklere de kota ayrılacak. 20 yıla varan vade ve uygun ödeme koşulları sunulacak.

HACİZ SORUNU DA GÜNDEMDE

Kabine’nin gündemindeki diğer başlık ise dar gelirli vatandaşların haciz sorunu… Adalet ile Hazine ve Maliye bakanlıklarının yetkilileri uzun süredir, dar gelirli vatandaşların haciz sorununu çözmek için bir çalışma yürütüyor.

Kabine’de o çalışmaya son şekli verilecek. Bu çalışmanın detaylarının da toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadele kapsamında önümüzdeki dönem atılacak adımlar da toplantıda ele alınacak.

Kabine toplantısında terörle mücadelede ve dış politikadaki gelişmelere yönelik gelişmelerin de masaya yatırılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X