Gözler TCMB ve Yellen’da

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen, yeni haftaya başlarken piyasalarda gözlerin, içeride Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararı, dışarıda ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’in konuşmasınd

Gözler TCMB ve Yellen’da

TCMB’nin faiz koridorunun üst bandında yine 25 baz puanlık indirime gitmesinin beklenidiğini anlatan Çekcen, ”Burada asıl merak edilen konu ise TCMB’nin söz konusu karar sonrası faiz indirimine devam edip etmeyeceği” dedi.

​Çekcen, geçen hafta New York Fed Başkanı William Dudley’in ‘Eylül ayında faiz artırımına gidilebilir’ şeklinde değerlendirmelerde bulunduğunu, San Francisco Fed Başkanı John Williams’ın da faiz artırımı için enflasyon hedefinin gerçekleşmesinin beklenmemesi gerektiğini vurgulayarak Dudley’i destekler nitelikte ‘şahin bir ton’ kullandığını hatırlattı. Bu hafta ise ünlü ekonomistler ve başkanların katılacağı Jackson Hole sempozyumunda Fed Başkanı Yellen’in yer alacağını dile getiren Çekcen, perşembe ve cuma günleri gerçekleşecek sempozyumda Yellen’in bu yılki faiz artırımına dikkati çekebileceğini ve eylül ayındaki faiz artırım ihtimaline de açıklık getirebileceğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X