Gözün altındaki siyahlıkları yok ediyor! Mucizevi yöntemler…

Çoğunlukla esmer teni ve kuru cildi olan insanların göz altında oluşan kararmaların geçmesi için kullanılabilecek doğal yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz.

Gözün altındaki siyahlıkları yok ediyor! Mucizevi yöntemler…

Göz altındaki kararmaların nedenlerinden biri sağlıksız bir yaşam olabilir. Ayrıca uyku düzensizliği, alkol ve sigara tüketimi, dengesiz ve düzensiz beslenme, dinlenmemek ve sürekli bilgisayar ekranına bakmak da nedenlerden sayılabilir.

Göz Altı Kararmaları Nasıl Geçer?

Göz altı kararmasının nedeni genetik ya da kronik değil ise kurtulmanız mümkün.

Buz kompresi

Alacağınız bir buz tanesini göz altı çevrenize masaj yaparak uygularsanız kısa süre içerisinde kararmalardan kurtulabilirsiniz. Böylelikle kan dolaşım hızınız da artar.

Badem Yağı

Koyu halkalardan kurtulmanıza ve cildin kan dolaşımının iyileşmesine olanak tanır.  Bir pamuğa Badem yağına sürün ve her gün uyumadan önce gözlerinize koyun. Badem özü kullanmak, koyu göz kapaklarının ve göz çevresindeki kararmaların azalmasına da yardımcı olur.

Aloe vera jeli

Yatıştırıcı etkisi sayesinde cildin kızarıklık ve tahriş durumlarından korunmasını sağlar. Masaj yaparak 2 dk boyunca yedirin ve 15 dk bekletin. Sürenin sonunda yüzünüzü yıkayın.

Patates

Göz altı kararmalarının geçmesinin en kolay yollarından biri patates kullanmaktır. Göz altı çevresindeki şişkinliğe de iyi gelir.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi ve suyu 1 çay bardağına karıştırın. Ölçüleri aynı olacaktır. Pamuk yardımıyla göz altı çevresine uyguladıktan 10 dakika sonra yıkayın. Gün içerisinde iki kez uygulanabilir.

Argan Yağı

Cildi gençleştiren, nemlendiren ve kırışıklıkları yok eden etkisi sayesinde göz altı kararmaları için kullanılabilir. Günde 1 defa uygulayabilirsiniz.

Hindistancevizi Yağı

Cildin sıkılaşıp yenilenmesini sağlar. Pamuk yardımıyla direkt uygulayabilirsiniz. Ayrıca bu yağın güneşe karşı koruyucu etkisi de bulunmaktadır. Günde 2 defa tekrarlanmalı ve yalnızca 5 dk bekletilip yıkanmalıdır.

Hintyağı

Göz altı kararmalarını azaltarak geçirir. Kaz ayaklarını da geçiren etkisi vardır.

Domates

Düzenli kullanıldığı sürece etkisi olur. Kararmaları geçirir. Göz ile temas etmemelidir.

Yeşilçay Torbası

İçtikten sonra yeşilçayın torbalarını atmayın ve soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra gözünüzün üzerinde 2 dk bekletin, gün içerisinde 5 defa tekrarlayın.

Gül Suyu

Cildi besler, kurumasını önler ve nemlendirir. Kararmaların ve kızarıklıkların etkisini azaltır. Elinizi kullanarak masaj yapın. Göz ile temas etmemeli. Günde 3 defa tekrarlanmalı.

Üzüm Çekirdeği Yağı

Kırışıklıkların azalmasını sağlar. Cildi nemlendirir ve yumuşatır.

Bal

Uyandıktan sonra göz çevresine sürün ve 10 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayın.

Karbonat

Şişkinliğe, yorgun görünüşe ve kararmalara karşı kullanılabilir.

Jojoba Yağı

Gözün çevresindeki hücrelerin gençleşmesini ve yenilenmesini sağlar. Kararmaları yok eder.

Kalonji Yağı

Kararmalara karşı iyi gelir. Soluk görünen cilde yararlıdır.

Salatalık

İnce ince dilimlediğiniz salatalık dilimlerini göz çevrenize yerleştirin ve 20 dakika bekletin.

Limon suyu

Ağartma özelliği göz çevrenizdeki kararmalara iyi gelir.

Ezilmiş Nane Yaprakları

Göz altına uygulayın ve kararmalardan kolaylıkla kurtulun.

Meyan kökü özü

Şişliğin giderilmesine ve gözün çevresindeki cildin güçlenmesine yardımcı olur. Cilt kısa süre içerisinde daha parlak ve dingin görünür.

Süt

Doğal sütü alıp kaynatın. Soğumasını bekleyin ve soğumuş suyun içerisinde pamuk batırıp gözünüzün çevresine 20 dk uygulayın.

Zeytin yağı

Zeytin yağını kullanarak göz çevrenize masaj yapın. Cildiniz yumuşayacak ve nemlenecek.

Vazelin

Kırışıklıkların giderilmesi ve göz altı çevresinin daha beyaz görünmesine katkı sağlar.

Kuşburnu Yağı

Göz altındaki kararmalar için oldukça uygundur. Yağı parmaklarınızın ucuna alıp yavaşça göz altı bölgesine bastırın. İyice emdirdiğinizden emin olun.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X