Gözünü siyasete dikti

Metin Şentürk, 7 Haziran genel seçimleri için İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu.

Gözünü siyasete dikti

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na görme engelli babası Şükrü Şentürk ile gelen Metin Şentürk, adliye binasındaki Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İl Başkanlığı bürosuna giderek adaylık başvurusunu yaptı.

”BENİM İÇİN TARİHİ BİR GÜN”

Başvuru işlemlerinin ardından adliye önünde basın açıklaması yapan görme engelli sanatçı Şentürk, “Bugün burada benim için tarihi bir gün. Adaylığımızın başvurusunu il seçim kuruluna yaptık. İnşallah tüm engelliler camiası için ve bizim düşündüğümüz güzel projeler gerçekleştirmek adına hayırlı bir başvuru olur” dedi.

“GÖRMEZDEN GELME”

Engelleri kaldırma ve bu konularda bir şeyler yapmak adına çok önemli bir sürece doğru gittiklerine inandığını aktaran Şentürk, “Allah’ın yardımı, milletin desteğiyle ve baba duasıyla biz bu işi halledeceğiz. İnşallah iki aylık bir maratondan sonra 7 Haziran akşamı veya 8 Haziran sabahı bir daha konuşacağız” ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin “Seçim sloganınız ne ” sorusunu yönelttiği Şentürk, “Görmezden gelme. Bizim bu konularda bazı iddialarımız var. Engellilerin hayat ve insani haklarının görmezden gelinmemesi, bütün hayati haklarıyla ilgili hiç kimsenin bunları görmezden gelmemesi için çalışmalar yapacağız. Bu yüzden de kampanya sloganımız: Görmezden gelme. Tüm kampanyamızla ilgili bilgi almak isteyenler, ‘gormezdengelme.org’tan bizi takip edebilirler” diye konuştu.

Metin Şentürk, İstanbul 2. bölgedeki 12 ilçenin ve tüm Türkiye’nin bu sorunlar için oy vereceğine dikkati çekerek, herkesi bu konuda sosyal duyarlılık, vicdan ve adalete davet ettiğini söyledi.

“METİN BÜTÜN AİLEYE BAKIYOR”

Şentürk, “Neden herhangi bir partiden aday olmadınız?” sorusu üzerine, “Parti disiplini diye bir şey var. Orada bazen sessiz kalmanız gerekebiliyor. Bunlara saygı duyuyorum. Ama bizim de kendi disiplinimiz var, bu konuyla alakalı sessiz kalamayız, sessizleştirilmememiz lazım. Dolayısıyla bu konuda daha rahat hareket edip her partinin kapısını rahatça çalabilmemiz için her partiden her şeyi isteyebilmemiz için böyle bir şeye başvurduk. Bağımsızız ama herkes için çalışıyoruz. Her şeyi istemek için tüm partilerin kapısını çalacağız” dedi.

Şentürk’ün babası Şükrü Şentürk de oğlunun çok yetenekli, çalışkan biri olduğunu ve kendi rızasıyla bu başvuruyu yaptığını belirterek, “Elbette baba duası alıyor. Bütün aileye de bu bakıyor, Allah razı olsun. Ne mutlu bana ki Allah bana böyle bir evlat nasip etmiş” diye konuştu.

Babasının sözleri üzerine “Ne mutlu bana ki senin gibi bir babam var” diyen Metin Şentürk de babasının da görme engelli olduğunu kaydetti. Şentürk, “Ailede 6 kişinin görme engelli olduğu bir Rumeli ailesinin 6. çocuğuyum. Ben de babamla iftihar ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu arada bağımsız milletvekili Hakan Şükür ile İstanbul Emniyeti’ndeki “paralel yapı” soruşturmalarında tutuklanan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X