Graham Bell teknoloji zirvesine katılacak

Yıldız Teknik ve Bahçeşehir üniversiteleri işbirliğiyle 14 Mart’ta düzenlenecek “Eğitim Teknolojileri Zirvesi”ne telefonun mucidi Alexander Graham Bell hologram teknolojisiyle katılacak.

Graham Bell teknoloji zirvesine katılacak

Eğitim ve teknoloji sektörü ile iş dünyası ve medyayı bir araya getirecek zirvenin ikincisi, 14 Mart’ta Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Zirveye yurtiçinden ve yurtdışından birçok konuşmacı katılacak.

Zirvenin geçen yılki en dikkati çeken konuşmacısı, hologram teknolojisiyle sunum yapan 1955’te hayatını kaybeden fizikçi Albert Einstein oldu. Bu yıl da katılımcıların oylarıyla holografik konuşmacı olarak 1922’de hayatını kaybeden telefonun mucidi Alexander Graham Bell belirlendi.

Hologramın hazırlanması öncesi Taksim’de bir stüdyoda gerçekleştirilen çekimleri, AA görüntüledi. Hologram teknolojisini 9 yıl önce Türkiye’ye getiren şirketin yöneticisi Aret Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hologramın alternatif bir görüntü sistemi olduğunu söyledi. 

Bu teknolojide, özel stüdyolarda yapılan çekimlerin bazı işlemlerden geçirilmesiyle görüntünün elde edildiğini anlatan Yıldız, şu bilgileri verdi:

“Holografik screen üzerinde gösteriliyor, havada ve boşlukta görüntüler elde ediyoruz. Ağırlıklı kurumsal firmalar bunu kullanıyor. Son zamanlarda siyasiler de kullanmaya başladı. Spor kulüpleri de tercih ediyor. Çeşitli ve çok yönlü kullanımı var. Bugüne kadar birçok kurumsal firmanın lansmanında çalışmalar yaptık. Konserler gerçekleştirdik, vefat eden sanatçılarla yaşayan sanatçıları aynı sahnede buluşturup hologram düet konserleri yaptırdık. Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hologram projesini gerçekleştirdik. Bu çalışma dünya basınında yer aldı. Binali Yıldırım’la dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Canlı yayın hologramı gerçekleştirdik. Ankara’daki özel bir stüdyodan görüntülerini İstanbul’a ışınladık.”

Aret Yıldız, hologram görüntü hazırlama maliyetinin ve süresinin projenin büyüklüğüne ve detaylarına göre belirlendiğini anlattı. 

“Anketin sonucunda en çok oyu Graham Bell aldı”

Zirvenin Koordinatörü Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Görevlisi Işıl Boy, zirve ile eğitimcileri, teknoloji şirketlerini, öğretmenleri, velileri ve öğrencileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Boy, zirvede teknolojinin eğitimle nasıl entegre edileceği sorusuna cevap arayacaklarını belirterek, “Graham Bell’i biz seçmedik. Hazırladığımız ankette bazı isimleri önerdik. Anketin sonucunda en çok oyu Graham Bell aldı, ondan dolayı bu yıl hologram konuğumuz o olacak” diye konuştu.

Zirvede 85 konuşmacı yer alacak

Zirvede, 19 yabancı konuk, 20 akademisyen, 11 öğretmen ve iş dünyasından 35 kişi konuşacak.

Bilişim dünyasında başarılar elde eden engelli bireyler de “Engelsiz Bilişim Paneli: Engel Bedendedir Fikirde Değil” başlıklı panelde bir araya gelecek.

Moderatörlüğünü YTÜ Basın Danışmanı ve “Sosyal Medya Savaşları” kitabının yazarı Ümit Sanlav’ın yapacağı “Sosyal Medya Oturumu”nda, iletişimci-komedyen Ceyhun Yılmaz, sosyal medya fenomeni Odun Herif, Uluslararası Sosyal Medya Dernek Başkanı Said Ercan, yapımcı-yönetmen ve sunucu Müge Arda yer alacak. Panelde sosyal medya kavramı, sosyal medyanın eğitime katkısı ve zararları, kullanım tarzı ve tavırları konuşulacak.

Sınıftaki eğitimlerine teknolojiyi de dahil eden ve iyi sonuçlar alan kadın öğretmenler, Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde sınıflarını, yöntemlerini ve kullandıkları teknolojileri anlatacak. Paneli oluşturan konuşmacıların hepsinin kadın olması ise son zamanlarda artan kadınlara yönelik şiddete karşılık pozitif ayrımcılık olacak ve başarı vurgulanacak.

Medya gözüyle eğitim ve teknoloji

Ümit Sanlav’ın moderatörlüğünü yapacağı diğer bir oturumda da Hürriyet Gazetesi Eğitim Şefi, gazeteci-yazar Nuran Çakmakçı, yapımcı-yönetmen CNNTürk Eğitim ve Başarı Programı sunucusu Ece Karaboncuk, Habertürk spikeri Buse Biçer ve HT Bloomberg Haber Koordinatörü Ali Çağatay, medyanın eğitim ve teknolojiye bakış açısını değerlendirecek.

Öte yandan, eğitim kurumlarından pek çok eğitimci, şirketlerden eğitim ve gelişim birimi personelleri, akademisyenler, veliler ve öğrenciler bu etkinlik ile paylaşım yapma fırsatı bulacak. Aralarında Prof. Dr. Ziya Selçuk, Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, Ufuk Tarhan, Doç. Dr. Steve Wheeler, Dr. Gary Motteram, Shelly Sanchez Terrell, Mehmet Nuri Çankaya, Mehmet Ali Neyzi, Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Doç. Dr. Tufan Adıgüzel, Doç. Dr. İlhan Varank, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur, İsmail Hakkı Polat, Prof. Dr. Gonca Telli Yamamoto ve Kayhan Karlı’nın bulunduğu konuşmacılar, etkinlik boyunca eğitim teknolojileriyle ilgili deneyimlerini paylaşacak.

Zirvede öğrenciler, Doç. Dr. Tufan Adıgüzel’in önderliğinde kurulan ETZ Öğrenci Akademisi projesi aracılığı ile projelerini sunacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X