Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Gray için yürüdüler

ABD’nin Maryland eyaletinin Baltimore kentinde binlerce kişi, gözaltındayken hayatını kaybeden 25 yaşındaki siyahi genç Freddie Gray için yürüdü.

ABD'nin Maryland eyaletinin Baltimore kentinde binlerce kişi, gözaltındayken hayatını kaybeden

Gray, omuriliğinden ciddi yaralanma sonucunda 19 Nisan’da hastanede hayatını kaybetmişti.

Gösterilere iki binden fazla kişi katılırken, bu sayı Gray’in ölümünden sonra başlayan protestoların en geniş katılımlısı oldu. Ancak, gösterinin sonuna doğru gruplar kente dağılırken, bazı protestocuların polis araçları ile dükkanların camlarını kırarak, polise plastik şişe attığı belirtildi. 

Baltimore polisi, olaylarda en az 12 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Baltimore Belediye Başkanı Mayor Stephanie Rawlings-Blake, protestocuların, yüzde 95’inden fazlasının barışçıl bir gösteri için geldiğini ve şiddeti küçük bir grubun çıkardığını bildirdi. 

Gray’in ikiz kardeşi Fredericka Gray de yaptığı yazılı açıklamada, ‘Lütfen şiddeti durdurun, Freddie Gray böyle bir şey yapmanızı istemezdi. Anne ve babamız da herhangi bir şiddet görmek istemiyor. Adalet şiddetle gelmez’ ifadesini kullandı.


Avatar Seç KAPAT
Rus devlet posta ve kargo kurumu Pochta Rossii, ABD ile
Sıradaki Haber Rusya ile ABD arasında sevkiyat yeniden başladı