Grip ilacı sıkıntısı Meclis gündeminde

Grip vakalarındaki artış nedeniyle depo ve eczanelerdeki grip ilaçları tükendi.

Grip ilacı sıkıntısı Meclis gündeminde

Konuyu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, salgın nedeniyle antiviral olarak adlandırılan ilaçların piyasada bulunmadığını ve hastaların grip tedavisinde kullanılan “Oseltamivir fosfat”  ekten maddeli ilaçlara eczanelerden ulaşamadığını kaydetti.

Eczacı Milletvekili Erkan Aydın, “Salgın nedeniyle depolardaki ilaçlar da tükenmek üzeridir. Şu anda bulunmayan ilaçlarla ilgili temel sorunun fiyatlandırma olduğu bilinmektedir. Bakanlığınız Euro kurunu 1.95 TL’ye sabitlemiş ama Euro 3 TL civarına çıkmıştır. Yüzde 50’lik fark eczacıyı ve hastayı vurmaktadır” dedi. 

Aydın, verdiği önergede Bakan Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:

“Grip ilaçlarının temini için yaşanan sıkıntının aşılması için bir çalışma yapılmakta  mıdır? Antiviral ilaçların üretimi ya da satın alımı için bir girişimde bulundunuz mu? İlaç sıkıntısını neden hem eczacıyı hem de hastayı etkileyen fiyatlandırma için yeni bir kur belirlemeyi planlıyor musunuz?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X