Grip ve bronşitin tam da zamanı! Şifası ise bu meyvede

Mayhoş bir tadı olan muşmula meyvesine bazı bölgelerde töngel, döngel, ezgil, beşbıyık, gelin boğan ve sarı erik isimleri verilebiliyor. Son derece farklı olan tadından ötürü pek sevilmese de aslında kendisi tam bir sağlık bombası.

Grip ve bronşitin tam da zamanı! Şifası ise bu meyvede

Muşmula; Hindistan, Japonya ve Moldova başta olmak üzere ülkemizin de çeşitli bölgelerinde yetişebilen bir meyve. Sonbaharda hasadı başlayan muşmula faydalarıyla kış mevsiminin gözde meyvelerinden biri olmaya aday.

Özellikle bronşit gibi ciddi sağlık problemlerini kökünden çözen bu mayhoş meyvenin bilmediğimiz birçok faydası da bulunuyor.

Yaprakları diyabet hastalarının şifası
 

Yaprakları diyabet hastalarının şifası

Muşmulanın şeker oranı son derece düşüktür. Meyvenin yaprakları kaynatılıp suyu içildiğinde diyabet hastalığına iyi gelmektedir. Ancak bunun için düzenli tüketim şart.

Grip ve bronşite çare
 

Grip ve bronşite çare

Özellikle çay olarak tüketildiğinde geçmek bilmeyen şiddetli öksürük ve solunum yolu rahatsızlıklarına şifa olur. Tadını sevmeseniz de yararlarından faydalanmak için mutfağınızdan eksik etmeyin.  kuru öksürüğünüz var ise muşmula çayı size iyi gelecektir. Bir avuç muşmulayı, bir litre suda kaynatın. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve süzün. Sıcak bir şekilde tüketmeye özen gösterin. Bir bardak muşmula çayına bir çay kaşığı bal ekleyin. Günde 2 defa tüketebilirsiniz.

Antioksidan özelliği vardır
 

Antioksidan özelliği vardır

Muşmulanın antioksidan özelliği vardır.  Bu özelliği sayesinde vücuttaki yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Vücutta bulunan zararlı maddelerin atılmasını sağlar.

Anemi tedavisinde etkilidir
 

Anemi tedavisinde etkilidir

Düzenli olarak tüketildiğinde kansızlık için iyi bir çözüm kaynağıdır. Demir emilimini hızlandırır. Aynı zamanda kolon ve cilt kanserine karşı koruyucu etkisi vardır.

Kan dolaşımını düzenler
 

Kan dolaşımını düzenler

Kan dolaşımını hızlandırarak beyne düzenli oksijen iletilmesini gerçekleştirir. Sonuç olarak zihin üzerinde olumlu etkiler gerçekleştirir.

Sinir sistemi ve kaslar üzerine olumlu etkileri vardır
 

Sinir sistemi ve kaslar üzerine olumlu etkileri vardır

Kabuklarını kaynatıp içtiğinizde adeta depresyon hapı kadar etkilidir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X