GSS için son gün uyarısı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Genel Sağlık Sigortası’ndan (GSS) faydalanmak için gelir testinin son gün gelmeden mutlaka yaptırılması gerektiğini bildirdi.

GSS için son gün uyarısı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, 2012 yılı başında uygulanmaya başlanan sigorta kapsamında, vatandaşların gelir testi yaptırma süresinin 30 Eylül’de sona ereceğini hatırlattı.

Ülkedeki işsiz, kayıtdışı çalışan ve sosyal güvencesi olmayanların da sağlık yardımı kapsamına alınması için GSS uygulamasına geçtiğini belirten Palandöken, “Yeşil kart uygulaması kalktı. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlı olmadan hayatlarını sürdürenlerin de başvuruda bulunarak gelir testi yaptırması ve buna göre aylık GSS prim oranlarının belirlenmesi gerekiyor. Gelir testine başvurup gelir tescili yaptırmazsanız en yüksek gelir grubu üzerinden prim hesap edilir ve aylık 305,6 lira GSS primi ödeme yükümlülüğüyle karşı karşıya kalırsınız” değerlendirmesinde bulundu.

Aile içinde kişi başına düşen gelir, yapılacak testte asgari ücretin üçte birinin altında çıkarsa, vatandaşların ücretsiz sağlık hizmeti alma imkanı bulunduğuna dikkati çeken Palandöken, “Eğer gelir asgari ücretin üçte birinden fazla çıkarsa, belli oranlarda prim ödemeniz gerekiyor” ifadesini kullandı.

Palandöken, prim borcu olan 5,3 milyon vatandaşın devletin sağlık imkanlarından yararlanamadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın prim borçları her ay katlanarak artıyor ve faiz işliyor. Gelir testi yaptıran ve borcunu zorunlu olarak ödemesi gereken kişiler için de son fırsat bu ay sonu itibarıyla bitiyor. Bu kişiler için prim tahakkukları gelirlerine göre yeniden hesaplanıyor ve genel sağlık sigortası prim borçları yapılandırılıp, gerekirse taksitle ödeme imkanı veriliyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X