GTSO’da KÜSİ projesi tanıtıldı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliği yaptığı toplantıda, KÜSİ Bursa İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Kanık’ın sunumuyla, Kamu Üniversite ve Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Projesi tanıtıldı. Programa sanayiciler, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının

GTSO’da KÜSİ projesi tanıtıldı

CEMAL KIRGIZ

 

KÜSİ’nin amacının üniversite ve sanayinin daha etkin bir biçimde birlikteliğini sağlamak olduğunu belirten Kanık, proje kapsamında Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına destek verileceğini söyledi. “2014 yılı eylem planı ile harekete geçen KÜSİ projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 500 milyar dolarlık ihracat hedefine 96 bölgenin çalışmasıyla adım adım yaklaşıyor” şeklinde konuşan Kanık, projeyle birlikte sektörel ihtiyaçlara göre sanayiyle birlikte çalışılacağını ve öğretim üyelerinin bir ayaklarının özel sektörde olacağını ifade etti.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Paşa Ağdemir de, Gemlik’in projede önemli bir yer tutacağını, çünkü sanayide ve ticarette Türkiye’deki önemli merkezlerden biri olduğunu belirterek, projede Gemlik’e azami özenin gösterilmesini istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X