GTSO’dan üniversite desteği

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, son dönemde gündeme gelen Gemlik, İznik ve Orhangazi’nin içinde bulunacağı Bölge Üniversitesi’ne destek olacaklarını söyledi. Akıt, Gemlikli iş adamlarının da, üniversiteye destek vereceğini kaydetti.

GTSO’dan üniversite desteği

CEMAL KIRGIZ

Üniversitenin iş dünyası adına önemli olduğunu ifade eden Akıt, “Gemlik’te Hukuk Fakültesi’nin açılmasında önemli desteğimiz olmuştu. Uludağ Üniversitesi ile protokole kadar giden süreçte, önemli adımlar atmış, sonunda Hukuk Fakültesi’nin Gemlik’te kurulmasını sağlamıştık” diye konuştu.

Gemlik’in öncülüğünde Bölge Üniversitesi’nin de, üç ilçe adına önemli olacağını ifade eden Akıt, Gemlik merkezli kurulacak Bölge Üniversitesi’nin, coğrafi konumu, fiziki yapısı, deniz, kara, deniz uçağı ile hava ulaşımı hesaba katıldığında, ulaşım olarak da önemli konumda olduğunu söyledi. Akıt, “Üç ilçenin ortak hareket etmesini düşünüyoruz. Bu nedenle, Gemlik’in en değerli yerinde bulunan Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nin, Bölge Üniversitesi’nin merkezi olmasını öneriyoruz. Bu adımı atarsak, coğrafi konumu ve şartları ile ikinci Boğaziçi Üniversitesi’ni oluşturmuş oluruz” ifadelerine yer verirken, Bölge Üniversitesi’ne hem oda bazında, hem de üye bazında önemli katkı yapacaklarını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X