Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

‘Guantanamo’ işkencesi

Avustralya’da gençlerin tutulduğu bir gözaltı merkezinde gardiyanların 17 yaşındaki bir tutukluyu Guantanamo’yu andıran bir şekilde bir odada hapsettiğini gösteren görüntüler ortaya çıktı.

Avustralya'da gençlerin tutulduğu bir gözaltı merkezinde gardiyanların 17 yaşındaki bir

Ulusal televizyonunun yayınlandığı görüntülerde, gardiyanlar 17 yaşındaki tutuklunun başına küçük bir çuval geirdikleri, boğazından oturduğu sandalyeye bağlandığı görülüyor.

Görüntülerin 2014 veya 2015 yılında çekildiği tahmin edilirken, ABC’nin haberinde 17 yaşındaki tutuklunun kafasına çuval geçirilmiş ve boğazından bağlanmış halde saatlerce odada bekletildiği belirtildi. Başbakan Malcolm Turnbull  görüntüler karşısında ‘şok yaşadığını’ belirtirken, ‘Don Dale Merkezi’ndeki çocuklara kötü muamele karşısında dehşete düştüm’ dedi. Başbakan görüntülerin ardından soruşturma başlatıldığı bilgisini de verdi.  


Avatar Seç KAPAT
ABD Temsilciler Meclisi, Donald Trump'ın İran'a yönelik askeri adımlarını durdurmayı
Sıradaki Haber Trump’a İran darbesi: “Savaş yetkileri” tasarısı kabul edildi