Güç aşımı halinde ödemeye yapamayacak

Elektrik piyasasında kurulu gücü bir megavata kadar olan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı tesisler, üretimde güç aşımı yaptıklarının tespiti halinde, piyasa işletmecisi ve görevli tedarik şirketinden o ayın ödemesini alamayacak.

Güç aşımı halinde ödemeye yapamayacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 1 Ağustos 2017’den itibaren sisteme ‘demand’ olarak 1 megavatın üzerinde güç ile enerji vererek güç aşımı yapan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı tesislere ilgili ayda ürettiği elektrik için ödeme yapılmayacak. Bu kapsamda sisteme verilen enerji, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması’na (YEKDEM) bedelsiz katkı olarak dikkate alınacak. Söz konusu karar, kurulu gücü bir megavata kadar olan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisleri ve bağlantı anlaşmasına çağrı mektubunda yer alan kurulu gücün ve 1 megavatın üzerinde geçici kabulü tamamlanarak işletmeye geçen üretim tesislerini kapsayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X