‘Güçlü olmanın yolu eğitimde’

Ülke olarak güçlü olmanın yolunun eğitimden geçtiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, hedeflerinin öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu söyledi.

‘Güçlü olmanın yolu eğitimde’

SADULLAH ORGAN

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve 17 ilçe Milli Eğitim Müdürü, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri İnegöl’de bir araya gelerek Bursa’nın eğitimini değerlendirdi. 

Merkezi sistem sınavlarına hazırlık çalışmalarının da görüşüldüğü toplantıda, ayrıca okul öncesi eğitim, AB projeleri, proje yarışmalarına katılımın artırılması, Bilim Şenliği, okul güvenliği, taşımalı eğitim gibi konular ele alındı. 2014-2015 eğitim öğretim yılının geniş bir değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, hedeflerinin öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu ve ülke olarak güçlü olmanın yolunun ise eğitimden geçtiğini ifade etti. 

Sarıkaya, “Gençlerin bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde iyi yetişmelerini sağlamak hepimizin görevidir. Bu konuda da eğitimciler olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmalıyız” dedi.

Güçlü olanın kazandığı bir dünyada yaşandığını kaydeden Veli Sarıkaya, “Güçlü olmanın yolunun eğitimden geçtiğine inanıyorum. Bu nedenle eğitimde feda edilebilecek hiçbir ferdimiz yok. Bir yandan öğrencilerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamaya çalışırken, diğer yandan bilginin, bilim ve teknolojinin bu kadar önem kazandığı günümüzde, öğrenciyi destekleyecek, öğrenmeyi zevkli kılacak ortamlar oluşturmamız çok önemli” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X