‘GUHEM ile dünya ligine çıkacağız’

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın gurur abidesi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) ile dünya ligine çıkacağını söyledi

‘GUHEM ile dünya ligine çıkacağız’

Bilim ve Teknoloji Merkezi kompleksi içinde inşa edilen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Başkan Aktaş, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da 100 günlük planında açıkladığı Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’miz Bursa’mız için bir gurur abidesi olacak” dedi. 

“TÜRKİYE’DE İLK VE TEK”

BTM’de 250’den fazla deney düzeneği ile bilimin uygulanabilir halini, başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesimine ulaştırmak için çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Aktaş, “TÜBİTAK ve BTSO’nun katkılarıyla imza atacağımız proje Türkiye’de ilk ve tek olacak. Bu merkezle Bursa dünya ligine çıkmış olacak. Hem işlev hem de görsellik açısından Bursa’ya çok değer katacak olan GUHEM, toplam 22 bin 500 metrekare alana sahip olacak ve BTM kompleksi içerisinde 2 bin metrekare havacılık sergi alanı ve 2 bin metrekare de uzay sergi alanı bulunacak. 170 interaktif öğrenme istasyonu, havacılık öğrenme merkezi ve uzay inovasyon merkezi bu merkezde yer alacak Zeplin şeklinde tasarlanan bina, Bursa’nın sembollerinden biri olacak.” dedi. 
“GELECEĞİN ASTRONOTLARI YETİŞECEK”
Çocukların bu merkezde verilecek eğitimlerle astronotların uzayda yaptıkları deneyleri simüle etme imkanı bulacağını belirten Aktaş, “Türkiye’yi uzay ve havacılık konusunda daha ileriye taşıyacak bu merkezde, geleceğin astronotları ve pilotları yetişecek. Bursa olarak bu konuda uzun vadede ciddi bir ayrıcalık yaşayacağız. Binanın 2 ay içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Bursa’ya ayrıcalık katacak bina, gelecek yıl  faaliyete geçecek. Sadece Bursa’yı değil, tüm ülkemizi ilgilendiren önemli bir proje” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X