Gül, Erdoğan’ın yanında dış politikayı eleştirdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Dostluk Derneği’nin düzenlediği iftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’la aynı masada oturdu. Önceki gün yapılan iftar programında konuşan Gül’ün, ‘Mısır’dan Libya’ya ilişkilerimizi geliştirme

Gül, Erdoğan’ın yanında dış politikayı eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce kürsüye davet edilen Gül, Türkiye’nin dış politikalarına eleştiriyi şöyle sürdürdü: “Henüz Ortadoğu’da Filistin meselesi çözülmemişken, kalıcı barış sağlanmamışken, İslam ülkelerinin kendi kendini tüketiyor olması gerçekten çok acıdır. Türkiye olarak bu ülkelere yardımcı olmak durumundayız. Hepsiyle ilişkimizi geliştirmeliyiz.” 

“POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRELİM”

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemi kastederek kullandığı sanılan şu ifadeler ise dikkati çekti: “Libya’dan Mısır’a kadar, Yemen’den bütün Körfez ülkelerine kadar, nasıl bir zamanlar onlara ilham olduysak, yeniden bu ülkelere ilham olucu, yol gösterici olacağı bir duruma gelmek gerekir. Bu anlamda açıkçası Ortadoğu ve Arap politikalarımızı daha gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin de faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü bölgede başka bir gelişme de söz konusu. Büyük bir kaos ortaya çıkarsa, bu kaosun içerisinden çıkacak, hiç tahmin etmediğimiz sürprizlerle karşı karşıya kalabiliriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X