Gül: İç Güvenlik Paketi gözden geçirilmeli

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İç Güvenlik Paketi’nin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Gül, “Bazı düzeltmeler yapmalarını tavsiye ederim” dedi.

Gül: İç Güvenlik Paketi gözden geçirilmeli

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Abdullah Gül, Meclis’te kavgalara neden olan İç Güvenlik Paketi’yle ilgili sorular üzerine, paketin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Gül, “Şunu söylemek isterim; arkadaşlarımızın, hükümetin bunu bir kez daha gözden geçirmelerini açıkçası tavsiye ederim. Bazı düzeltmelerin yapılması gerektiğini inanıyorum. Soğukkanlıklıkla bakmak lazım. Güvenliki konular, konjoktürel olmaması lazım. Özellikle polise verilen aşırı yetkiler… Daha yakın dönemde polisin yetkilerini, özellikle dinlemeyle ilgili yetkilerini nasıl istismar ettiğinin örnekleri ortaya çıkarken daha dikkatli olmak gerekir. Ümit ederim ki, arkadaşlarım bunu tekrar gözden geçirir, bazı düzeltmeleri yaparlar diye tavsiye ederim” dedi.

“TAŞINIYORUZ”

Abdullah Gül, oturduğu Huber Köşkü’yle ilgili tartışmalara ilişkin “Bütün siyasi hayatımda, devlet hayatımda da açıkçası kendi evimde hiç oturamadım, buna fırsat olmadı. Gün geldi, kendi evimde oturma fırsatımız çıktı. Elden olmayan bazı gecikmeler oldu. Kalırken bütün masrafları kendimin karşıladığımı herkes bilir, bu konularda titiz olduğumu herkes bilir. Taşınıyoruz” diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

11. Cumhurbaşkanı Gül, yeniden gündeme gelen başkanlık sistemiyle ilgili bir soru üzerine. şöyle konuştu:

“Bu konuların bilinirek tartışılması önemli. Nasıl bir başkanlı, bu çok önemli. Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Eğer olacaksa; ABD’de olduğu gibi, gerçekten kuvvetler ayrılığının açık seçik, sarih bir şekilde yazıldığı, her şeyin açık bir şekilde tarif edildiği, gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi hukukun üstünlüğüne dayalı olursa şüphesiz o da demokratik bir sistemdir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X