Gülay: Meslek öğretelim

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, “Üreten bir Türkiye olmamız lazım, üretene de yardımcı olmamız lazım. Onların istediği işgücünü, istihdam edilecek şekilde yetiştireceğiz” dedi.

Gülay: Meslek öğretelim

ABDULLAH TANIŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde hayırsever işadamı Mehmet Yıldız ve eğitimcilerle bir araya geldi. Kaymakam Ali Akça, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve okul müdürlerinin de katıldığı toplantıda, Mesleki Eğitim Kampüsü’nün öğrenci sayısının 5 bin 500’e çıkarılması ele alındı. Toplantıda konuşan Gülay, “Üreten bir Türkiye olmamız lazım, üretene de yardımcı olmamız lazım. Onların istediği işgücünü istihdam edilecek şekilde yetiştireceğiz” dedi.

Gülay, “Ortaöğretim kurumlarında yaptığımız düzenlemeyle her meslek lisesinde atölye gerektirmeyen, sektörün atölyesini kullanan mesleki eğitimler açacağız. 1-2 gün eğitim vereceğiz, gidip sanayide atölyeyi görecek. Sigortalarına ve aldıkları ücrete destek verilecek. 3 aydır bu ödemeleri yapıyoruz. 4 yıl sonra çocuklarımız ustalık belgelerini alacaklar ve nitelikli usta olarak işlerine devam edecekler” diye konuştu.

MOBİLYANIN KALBİ İNEGÖL’DE ATIYOR

Türkiye’ye 18 tane tematik lise açtıklarını bildiren Osman Nuri Gülay, “Bu lise nitelikli işgücünü artırmak için açılan bir lisedir. İlk defa bir ilçede tematik lise açtık, orası da İnegöl’dür. Mobilya sektörünün kalbi İnegöl’de atıyor. Bu okul sektörle birlikte bir laboratuvar oluşturacak. İdarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri sınavla alacağız. Burada nitelikli olanlar mühendislik okuyacaklar. Diğerleri sektörde işgücü olarak çalışacaklar. Türkiye’nin kurtuluşu mesleki eğitimdedir. Mutlaka meslek öğretelim. Üniversiteye gitmek istiyorsa, kapısı açık. Mesleki eğitimde yapılan çalışmalar tüm Türkiye’ye tanıtılacak. 5 bin 500 çocuğumuzun okuyacağı kampüste bin 200 çocuğumuz var. Burası tam dolduğunda İnegöl’ün nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayacak imkân var. El birliği ile buna destek vermemiz lazım” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Starwood Orman Ürünleri Fabrikası sahibi hayırsever işadamı Mehmet Yıldız da, “Meslek sevdası olanların bu okulda okumasını arzu ediyoruz. İlla şu branşın olması lazım değil. İlk planda okul maliyeti düşük branşlardan da olabilir. Türkiye bu çalışmalarla çok iyi yere gelecek. İstenirse her şey yapılır. Meslek liselerinde insan yetiştirirseniz, Türkiye’nin sanayisi çok güzel olur, kimse bize müdahale edemez. İstendikten sonra yapılmayacak iş yoktur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X