‘Gülen’i ya bize verin ya da gözaltına alın’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama’nın Suriye’de Rakka operasyonunda Türkiye ile ortak hareket etme teklifinde bulunduğunu söyledi. Sınır ötesi operasyonlarda “Artık geri adım şansı yok” diyen Erdoğan, Obama’ya Fethullah Gülen’in iadesi konusunda “Y

‘Gülen’i ya bize verin ya da gözaltına alın’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’deki G-20 zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Obama’nın, Rakka konsunda ortak hareket etme teklifinde bulunduğunu söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Obama, özellikle Rakka konusunda beraber bir şeyler yapmak istiyor. Bir sıkıntı olmayacağını belirttik. ‘Askerlerimiz bir araya gelsinler, görüşsünler, ne gerekiyorsa yapılır’ dedik. Neler yapılabileceği, görüşmeler neticesinde netleşecek. “

“GERİ ADIM ATMA ŞANSIMIZ Y0K”

Rakka konusunda ABD’nin bundan sonraki tavrının belirleyici olacağını da belirten Erdoğan, “Ancak, biz artık bölgede var olduğumuzu göstermek durumundayız. Geri adım atma şansımız yok. Geri adım atarsak oralara DAİŞ, PKK, PYD, YPG gibi terör örgütleri yerleşir.” dedi.

Suriye’de devam eden ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunu da değerlendiren Erdoğan, Cerablus’un ardından sırada El Bab ve Menbiç’in olduğunu söyledi. Erdoğan, Suriye’deki operasyonun bir benzerinin Irak’ta da gerçekleştirilebileceğinin sinyalini verdi:

“Orada da, PKK kendine yer edinmeye çalışıyor. Musul, kuzeyinde Türkmenlerin yaşadığı Telafer var. Türkmenleri orada tamamen bitirmeye kalkabilirler. Başika kampımız da orada. Oraların güvenliği ile ilgili olarak da her şeyi gözden geçirmemiz gerekiyor.”

“YA VERİN YA DA GÖZALTINA ALIN”

Erdoğan, Obama ile görüşmelerinde Fethullah Gülen’in iadesinin de gündeme geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, “Dedim ki, ‘Bu adam 400 dönüm arazideki kâşanesinde hala görüşmelerini yapıyor, röportajlar veriyor.’ Ülkelerimiz arasındaki suçluların iadesi anlaşması var. 10. madde, mahkeme kararını verene kadar FETÖ’nün gözaltında tutulması gerektiğine işaret ediyor. Ya bir an önce bunu bize iade edin ya da siz gözaltına alın.” diye konuştu.

“AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, FETÖ soruşturmasında kamudan ihraçlara yönelik “yanlış insanlar ihraç  ediliyor” eleştirileri de soruldu.

Erdoğoğan da, “At izi, it izine karışmış vaziyette. ‘Ben bir şey atayım da nasılsa tutar’ diyenler var. Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu işle alakası yok. Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Bu tür yanlışlıklardan uzak durmalıyız.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X