Gümrük kapılarında kuyruk çilesi

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı gümrük kapılarında bayram yoğunluğunun yanı sıra kuyruk çilesi yaşanıyor.

Gümrük kapılarında kuyruk çilesi

İhracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için yola çıkarak Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR araçları önceki gün Türk ve Bulgar gümrüklerinde işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle 20 kilometreye yakın kuyruk oluşturmuştu. Gece yarısı devam eden kuyruk erimezken, dün ise 24 kilometrenin üzerine çıktı. Yaklaşık 30 derecelik sıcak havada araçları içerisinde sıranın kendilerine gelmesini bekleyen sürücüler, yollarda ihtiyaçlarını karşılayabilecek her hangi bir işletme olmamasından yakındı. 

Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise, yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR’lar 15 kilometre kuyruk oluşturdu. Edirne’nin Yunanistan sınırındaki İpsala Sınır Kapısı’nda da TIR araçları yaklaşık 12 kilometre kuyruk oluşmasına sebep oldu. Söz konusu bölgelere dün yeni TIR’ların eklenmesiyle kuyruk çilesi büyürken, gümrük görevlileri bayram tatili nedeniyle bir çok firmanın araçlarını aynı anda yola çıkarmasını yoğunluğa sebep olarak gösterdi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, önceki gün Bulgaristan’dan 513 TIR giriş yaparken, 641 TIRda Türkiye’den çıkış yaptı. TIR’ların çıkış için kuyruklarda bekleyişi sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X