Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi başladı

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, genel seçimler için gümrük kapılarına gelerek oylarını kullanmaya başladı.

Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi başladı

Milletvekili genel seçimi için oy verme işlemi, 7 ülke ve 33 gümrük kapısında başladı.

Bu kapsamda, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre ve KKTC’de bugünden itibaren 31 Mayıs’a kadar 24 gün süreyle oy kullanılabilecek.

Ayrıca 33 gümrük kapısında 7 Haziran’a kadar oy verilebilecek.

Buna göre, Sarp, Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolu gümrük kapılarında, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri Havaalanı, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapılarında ve Kuşadası, Ayvalık, Çeşme, Derince, Mersin, Taşucu, Marmaris, Bodrum, Samsun liman gümrük kapılarında oy kullanılacak.

Gurbetçiler, genel seçimler için Kapıkule Sanır Kapısı’na konulan sandıklarda oy kullanıyor. Kapıkule’de bir geliş, bir de çıkış olmak üzere iki peronda oy kullanılabiliyor. Edirne Merkez İlçe Seçim Kurulu yetkililerince sınır kapısının pek çok yerine asılan afişlerde, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullanma işlemleri anlatılıyor. Seçim kurulu yetkilileri de seçmenleri bilgilendiriyor.

Bulgaristan’a açılan gümrük kapılarından Kapıkule’ye 3, Hamzabeyli’ye 1, Dereköy’e 1, Yunanistan’a açılan gümrük kapılarından İpsala’ya 1 ve Pazarkule’ye de 1 sandık konuldu.

Gümrük kapılarında saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi, 7 Haziran Pazar saat 17.00’de sona erecek.

Gurbetçi sezonu olmadığı için gümrük kapılarında oy verme işlemlerinde yoğunluk beklenmediği kaydedildi.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda 7 Haziran seçimleri için ilk oyu kullanan Hüseyin Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya’da yaşadığını ve yakınlarını görmek için eşiyle Safranbolu’ya gittiğini söyledi.

Kapıkule’ye dün gece geldiklerini ve oy kullanmak için sabahı beklediklerini anlatan Yorulmaz, “Gece dinledik. Şimdiyse oyumuzu kullanıp, vatandaşlık görevimizi yapmak istiyoruz. Seçimin sonucu, memleket için hayırlı ne ise o olsun. Oy kullanma işlemi Almanya’da yayınlanan Türk televizyonlarında anlatılmıştı, oradan biliyoruz. Kapıkule’de ilk oyu kullanan benim, bu nedenle heyecanlıyım ve mutluyum” diye konuştu. 

Hanife Yorulmaz, herhangi bir yoğunluk yaşanmadığını, oy kullanma işlemini kolay şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Recep Karakaya, yurtdışı seçmen kaydının bulunmaması nedeniyle oy kullanamadığını ifade ederek, yaklaşık bir ay Almanya’da kalacağını anlattı.

Dereköy’de de oy verme işlemi başladı

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Kırklareli’nin Dereköy Gümrük Kapısı’nda oy verme işlemi başladı.

Vatandaşlar, gümrük kapısının geçiş bölümünde kurulan sandıkta oylarını kullanıyor. 

Bulgaristan’dan sınır kapısına gelen Mustafa Engin, oyunu kullanarak, seçimin hayırlı olmasını diledi. Engin, ilk oyu kendisinin kullanmasından da ayrı bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanında  oy kullanılmaya başlandı

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullanabilmesi için Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarına sandık konuldu. Seçmenler, saat 08.00 itibarıyla oy vermeye başladı. 

Gümrük kapılarında oy verme işlemi, 7 Haziran Pazar saat 17.00’de sona erecek. Havalimanlarında 24 saat esasına göre oy kullanılabilecek.

Avrupa’daki Türkler sandık başında

Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, İsviçre ve Danimarka’da seçmenler TSİ 11. 00’den itibaren oy kullanıyor. 

Avrupa’da sandık kurulacak diğer ülkelerdeki seçimler ise ilerleyen günlerde yapılacak.

Yurtdışında 31 Mayıs’a kadar devam edecek milletvekili genel seçimi için Avrupa’da 57 noktada yaklaşık 2.5 milyon seçmenin oy kullanması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X