‘Gümrük kapılarındaki güvenlik tedbirlerini arttıracağız’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, gümrük kapılarındaki güvenlik önlemlerinin arttırılacağını söyledi. Bakan Tüfenkçi, “Türkiye’yi Ortadoğu’daki bataklığın içine sürüklemeye çalışan terör örgütlerine ve onun arkasındaki güçlere boyun eğmeyeceğiz” d

‘Gümrük kapılarındaki güvenlik tedbirlerini arttıracağız’

Sivil toplum kuruluşları ve esnaf odalarının davetiyle Bursa’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ankara’da meydana gelen patlamanın ardından gümrük kapılarındaki güvenlik tedbirlerinin arttırılacağını söyledi.

 

Sabah saatlerinde İnegöl’e gelen Tüfenkçi’yi Ümitalan mevkisinde Bursa Malatyalılar Derneği üyeleri karşıladı. 

 

Dernek üyeleri ve başkanı, hemşehrisi Tüfenkçi’ye çiçek vererek fotoğraf çektirdi.

 

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Tüfenkçi, Ankara’da yaşanan patlamayı lanetlediğini belirtti.

 

Tüfenkçi, “ Bu vahşi saldırı neticesinde Türkiye’yi Suriyelileştirmeye çalışan, Ortadoğu bataklığının içine sürüklemeye çalışan terör örgütlerine ve onun arkasındaki güçlere boyun eğmeyeceğiz. Türkiye, kendi dinamikleri ve demokrasi kültürü ile bu zorlukların üstesinden gelebilecek bir ülkedir. Terör saldırısı ile kimlerin kimlerle işbirliği yaptığı, arkalarında hangi devletlerin istihbarat örgütlerinin olduğu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, terörün istediği korkuyu yenerek birbirimize kardeşlik içerisinde sarılarak ülkemizin birlik ve beraberliğini istikrarını koruyacağız. Bütün dünya da şunu bilmeli ki bu milletin mayasında teröre pes edecek bir anlayış yoktur. Gerek Kurtuluş Savaşı’nda, gerek ondan sonraki terör olaylarında birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek daha da güçlendik. Ben terör olayları nedeniyle hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum yakınlarında sabırlar diliyorum”dedi.

‘GÜMRÜK KAPILARINDAKİ GÜVENLİK TEDBİRİ ARTTIRILACAK’

Ankara’da saldırganının, Kobani olaylarının ardından Türkiye’ye geldiği şeklindeki soruyu da cevaplandıran Tüfenkçi, “Kobani’den 197 bin göç alındı. Bunların bir kısmını kapılardan aldık bir kısmı da sınır geçişleri ile sağlandı. Biz her zaman kapılarda çok ciddi ve son teknolojilerle önlem alıyoruz. Yüz tanıma teknolojileriyle, parmak izleri ile karbonmonoksit izleri ve Xray cihazları ile son teknolojiyi kullanıyoruz. Bundan sonra da tedbirlerimizi daha çok yoğunlaştıracağız. Yarın da Kilis’e giderek Öncüpınar sınır kapısında gerekli talimatlarımızı ve uygulamalarımızı gözden geçireceğiz. Türkiye büyük bir ülkedir. Bunu altından kalkabilecek bir yapıdadır.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X