Gümrüklerde otomasyona geçilecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dünya Ticaret Örgütü raporlarına göre, gümrüklerde bir günlük gecikmenin ticari kaybının yüzde 4 olduğunu ve gelişmemiş ülkelerde gelişmiş ülkelere oranla kağıt ve imza bürokrasinin daha fazla gerçekleştiğini söyl

Gümrüklerde otomasyona geçilecek

İhracatçının üzerindeki yükü azaltmak, gümrükleme maliyetlerini düşürmek ve işlemleri hızlandırmak amacıyla Türkiye’nin bütün gümrüklerinde otomasyona geçmeye yönelik çalışma yürüttüklerini belirten Bakan Tüfenkci, ‘İhracatçımızın uluslararası piyasalarda rekabet edebilmesi için bizim desteklememiz lazım. İhracatçımızın, konulan kurallara uyduğunda Türkiye gümrüklerinde beklememesi lazım. ‘Gümrüğe rahatlıkla girip çıkabilirim’ demesi ve buna göre fiyat verirken zaman da verebilmesi lazım. Çünkü uluslararası piyasalarda sadece fiyat avantajı yetmiyor, zamanında teslim de büyük önem taşıyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X