GÜMTOB’dan tepki

Turizm ve Sağlık Bakanlıkları arasında Ekim ayında imzalanan “Sağlık Turizmi Tanıtım İşbirliği Protokolü”nde Bursa’nın yer almaması Güney Marmara Otelciler ve İşletmeciler Derneği’nin (GÜMTOB) tepkisine neden oldu.

GÜMTOB’dan tepki

DERYA DEMİR

 Bursa’nın protokolde yer alması gerektiğini ifade eden GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk Beceren,  kentin termal su noktasındaki zenginliğini her platformda anlattıklarına vurgu yaptı. “Konuyla ilgili itirazlarımızı hem Ankara hem de Bursa yerelinde yaptık” diyen Beceren, “Ancak herhangi bir geri dönüş alamadık.

Bursa’nın protokolde yer almamasına gerekçe olarak ise tesis yetersizliği gösterildi. Protokolde yer alan şehirlerde bulunmayan tesisler Bursa’da bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı bir tesis yapımı kararlaştırılmışken ‘tesis yetersizliği’ noktası biz turizmcilerde soru işareti yarattı” dedi.

Beceren, Bursa’da sıcak su arayışlarının da devam ettiğini belirterek, “Uludağ’ı da sıcak su turizmine kazandırmak için gerekli çalışmalara başladık. Jeologlar Uludağ’da kaynak tespiti için ön hazırlıklarına başladı. Çalışmalardan olumlu sonuç çıkarsa yaz aylarında kaynak çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X