Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfında başkanlığı bırakıyor

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, 3 yıldır yürüttüğü başkanlık görevini bırakacağını açıklarken, diğer kulüp temsilcileri buna karşı çıktıklarını belirtti.

Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfında başkanlığı bırakıyor

Kulüpler Birliği Vakfı’nın Maslak’taki merkezinde gerçekleştirilen sezonun ilk olağan toplantısı, Göksel Gümüşdağ başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Göksel Gümüşdağ, görevde bulunduğu 3 yılda önemli işlere imza attıklarını söyledi.

Vakfın 10 Ağustos’ta yeni başkanını seçeceğini ve kendisinin aday olmadığını aktaran Gümüşdağ, “Yeni sezon başlıyor. 3 senedir gururla üstlendiğim bu görevi tamamlıyorum. Yeni dönemde aday olmayacağımı arkadaşlarıma ilettim. 10 Ağustos Perşembe günü yapılacak bir toplantıyla yeni seçilecek başkana görevi devredeceğim. Artık benim için ‘hoşçakal’ deme zamanı geldi ama var gücümüzle Kulüpler Birliği için hizmet vermeye devam edeceğim. Bu vakıf, Türk futbolu için önemli ve stratejik bir değere kavuştu. Bundan sonra da etkisini devam ettirecektir. Ben sadece koltuk değiştireceğim.” ifadelerini kullandı.

Göksel Gümüşdağ, toplantıda yeni sezon uygulamalarıyla ilgili aldıkları kararlara da değinerek, şunları kaydetti:

“1997 yılından beri 18 kişi olan maç kadrosunun, 21’e çıkarılmasıyla ilgili bir karar aldık. Bu kararı Sayın Demirören ile görüştüm. TFF de bu karara olumlu bakıyor. Bu konuda bir mutabakat sağlamış bulunmaktayız. Amaç, tüm oyuncuların maçın içinde olmasına ve konsantrasyonlarının daima üst seviyede tutmalarına yardımcı olmak. Bu düzenlemeyle saha zemin sulaması ve 3 kişiyle sınırlı olan saha kenarında ısınan futbolcu sayısını 5’e çıkarılması ve bu oyunculara performans antrenörünün eşlik etmesiyle ilgili karar aldık. Bu, futbolun gelişimiyle ilgili alınan en önemli kararlardan birisi.”

Özbek: “Göksel başkan bir yere gidemez”

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Göksel Gümüşdağ’ın aday olmama kararına karşı çıktıklarını belirterek, “Göksel başkan bir yere gidemez.” dedi.

Gümüşdağ’ın hizmetlerinin sürekliliği açısından göreve devam etmesi gerektiğini kaydeden Özbek, şöyle konuştu:

“Göksel başkanın Türk futboluna ne tür hizmetler verdiğini, imkansız hizmetleri realize ettiğine hepimiz şahidiz. Ekibiyle dört dörtlük, mükemmel bir hizmet sundular ve başarılı işler yaptılar. 17 kulüp başkanı olarak ‘Göksel Başkan’ın hizmetlerinin devamı açısından vakıf başkanlığını bırakmaması lazım’ diyoruz. Bir dönem daha hizmet etme mecburiyeti vardır. Bugüne kadar Türk futbolu için yaptığı şeylerin devamını sağlaması gerektiğini düşünüyoruz. Göksel başkanın yaptığı şeyler, bir buz dağı gibi. Sadece suyun üstündeki kısmını görebiliyoruz.”

Göksel Gümüşdağ’ın başkanlık görevinden kaçamayacağını dile getiren Dursun Özbek, “Göksel Gümüşdağ, önümüzdeki dönemde de Kulüpler Birliği Vakfının başkanıdır. Bu görevden kaçamaz, bu görevi ihmal edemez. Aksi takdirde bugüne kadar yaptıkları kadük kalır, menziline erişmez.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine yeniden söz alan Göksel Gümüşdağ, “Aynı yerdeyim. Teşekkür ederim. Kararım bu yönde. 10 Ağustos’taki kongrede görüşürüz.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X