Gümüşhane’de Arıcılara DOKAP Destekli Eğitim

Gümüşhane’de ‘DOKAP illerinde Arı ve Arı Ürünlerinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında arıcılara, 6 gün süren teorik ve pratik eğitim verildi.

Gümüşhane’de Arıcılara DOKAP Destekli Eğitim

Gümüşhane’de ‘DOKAP illerinde Arı ve Arı Ürünlerinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında arıcılara, 6 gün süren teorik ve pratik eğitim verildi. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Türkiye Kalkınma Vakfı tarafından 8 ilde ortaklaşa yürütülen “DOKAP illerinde Arı ve Arı Ürünlerinin Geliştirilmesi Projesi” çerçevesinde yapılan eğitimler Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi. Toplam 6 gün süren eğitimlerin ilk üç gününde Gümüşhane Arıcılar Birliği üyesi 17 arıcıya teorik eğitim verilirken, ikinci üç günde ise kovanlarda uygulama yapıldı. Proje eğitici yayın koordinatörü Veteriner Hekim Müslüm Kılıç tarafından verilen eğitimlerde, arıcılığın gelişmesi ve kaliteli bal üretimi için yapılması gereken çalışmalar aktarıldı. Projenin arı ve arı ürünlerinin bölgede geliştirilmesi ve tanıtılması için Arıcılar Birliği üyelerine verilen kapsamlı bir eğitim projesi olduğunu ifade eden Kılıç, amaçlarının üreticilere bal ve balın dışındaki arı ürünlerini de ürettirmek ve bunları pazarla buluşturma yöntemlerini tarif etmek olduğunu söyledi. Kılıç, “Tabi bölgedeki birliklerin birbirleriyle koordineli çalışması, devletle olan ilişkilerini koordine etmek konusunda da DOKAP ilerde çalışmalar yapacak” dedi. Projenin bir diğer ayağının da pazarlama birimi oluşturulması olduğunu belirten Kılıç, “Tabi o şu an DOKAP’ta araştırılma aşamasında. İlerdeki araştırmalarda pazarlama birimleri de bu projenin içine girecek. Bildiklerini, ürettiklerini pazarla buluşturmak için ek bir yardımda bulunacak” diye konuştu. Kılıç, 18 kişilik ekiple yürütülen projenin 3 yıl boyunca devam ederek 2017 yılında sona ereceğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X