Günaydın: ‘Ülkede seçim güvenliği yoksa barış olmaz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Gökhan Günaydın Bursa’da gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Günaydın: ‘Ülkede seçim güvenliği yoksa barış olmaz’

HATİCE DAL

 

CHP İl Başkanlığı’ndaki toplantıda konuşan Günaydın’ın gündeminde öncelikli olarak seçim vardı. Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) eliştirerek sözlerine başlayan Günaydın, “Sandığa giren oy ile sandıktan çıkan oy arasında farklar olmuştur ve bunun tartışmaları yaşanmıştır.

En son referandum da YSK sandıkların kapanmasına 1 saat kala mühürsüz oy pusulalarını kabul ederek tarihi bir skandala imza atmıştır. Bizler bunların peşini bırakmayacağız çünkü onlar halkın iradesini gasp etmiştir” dedi. 

Çıkarılan İttifak Yasası ile seçim güvenliğine ilişkin olumsuz hükümlerin ortaya konulduğu iddialarında bulunan Günaydın, “Seçim güvenliğinin sağlanması için maddelerde değişikliğe gidilmelidir.

Dilerlerse valinin isteği ve seçim kurumlarının onaması ile sandıkları diledikleri yerlere taşıyabilirler. İçişleri Bakanlığı seçmen kütüklerini belirleyemez.

Bunu yine eskisi gibi Yüksek Seçim Kurulu’na bırakmalı. Mühürsüz oy pusulalarının ve zarflarının geçerli olacağına dair hükümden vazgeçin ve parmak boyama işlemine geri dönün. Bir ülkede seçim güvenliği yoksa barış olmaz” şeklinde konuştu. 

“NEREDE BU PARALAR?”

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş da Bursa’ya yeni yapılan stadın 500 milyon liraya yapıldığı yönündeki açıklamalara tepki göstererek, “Araştırmalarımız sonucunda elimize geçen fatura ve ihale bedeline dair evraklarda yazan tutar 389 milyon. Bu konunun biran önce Bursa gündemine taşınarak aradaki farkın nerede olduğu açıklanmalı” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X