Günaydın zeytinci için helva dağıttı

Gemlik’e bağlı Umurbey’de çiftçinin sorununu dile getirmek için helva dağıtan CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, “Eğer zeytincinin imdadına yetişilmezse, bu helva Türkiye zeytinciliğinin öldüğünün göstergesi olacaktır” dedi.

Günaydın zeytinci için helva dağıttı

Sıkıntılı günler yaşayan zeytincilerin sorunlarına dikkat çekmek için CHP Gemlik İlçe Başkanlığı tarafından iki kazan helva yapılarak dağıtıldı. Zeytin üreticilerinin sıkıntılarını dinleyen Günaydın da kazanların başına geçip helva kardı. Zeytincinin hakkını aradıklarını belirten Günaydın, zeytin üreticisinin 2010 yılından bu yana dolu ve soğuklar nedeniyle büyük zarara uğradığını ifade etti. 

7 köydeki zararın 15 milyon liraya ulaştığını belirten Günaydın, “Burada bir helva karılıyor. Eğer zeytincinin imdadına yetişilmezse, bu helva Türkiye zeytinciliğinin öldüğünün göstergesi olacaktır. Biz zeytini ve zeytinciyi aracıya teslim etmeyeceğiz. Destekleyeceğiz, üretici ve tüketiciyi layık olduğu yere ulaştıracağız” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X