Günde 1 milyon iş kazası

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, dünyada her gün 1 milyon iş kazası yaşandığını söyledi.

Günde 1 milyon iş kazası

Oda’da gerçekleştirilen ‘Sağlam KOBİ, Afete Dirençli Şehirler’ başlıklı eğitim programında konuşan Duran, BTSO Akademi kapsamında verilen eğitimlerin tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Bursa’nın da içerisinde bulunduğu bölgenin birinci derecede deprem kuşağı içerisinde yer aldığını kaydeden Duran, ”Bugünümüzü ve geleceğimizi kurgularken çalışmalarımızı ve projelerimizi bu gerçeğe göre hazırlamalıyız. Afet acil yardım planlama bilincini tüm çalışanlarımıza kazandırmalıyız” diye konuştu. Duran, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün verilerine göre dünyada her gün 1 milyon iş kazası yaşandığını ifade ederek, ”İş kazası ve meslek hastalıkları sonucu her yıl 2,3 milyon insan hayatını kaybediyor. Çok daha fazla sayıda kişi de iş göremez hale geliyor” diye konuştu.

DEPREM KUŞAĞINDAYIZ

AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı da, gerçekleştirilen eğitimlerin amacının farkındalık yaratmak olduğunu dile getirerek, “Şehrimiz birinci derecede deprem bölgesinde bulunuyor. Ayrıca tarihi boyunca heyelanlar, seller, su baskınları ve kaya düşmesi gibi birçok afete maruz kaldığını da bilmekteyiz. O yüzden bu hazırlıklar oldukça önemli. Eğitimlerle hem zararı hem de riski aza indireceğimizi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

BTSO tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin, afetlere karşı bilinçli bir toplumun oluşturulması adına çok önemli olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Selami Aydın, BTSO ve AFAD işbirliğinde 16-27 Kasım 2015 tarihleri arasında ‘Büyük endüstriyel kazaların önlenmesi’ eğitimlerinin verileceğini hatırlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X