Günde iki kez iki dakika

Sağlık Bakanlığı tarafından ağız ve diş sağlığına yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla 81 ilde hayata geçirilen ‘Günde İki Kez İki Dakika’ Projesine, Bursa’da Remzi Zümrüt İlkokulu’ndan başlandı.

Günde iki kez iki dakika

İl bazında Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen projede Bursa’da 186 bin diş fırçası ve diş macunu anaokulu ve ilkokul öğrencilerine dağıtılması planlanırken, ilk olarak Remzi Zümrüt İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Bursa Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Efrail Atıcı, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Levent katıldı. Bireylere küçük yaştan itibaren diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak istediklerini belirten Bursa Halk Sağlığı Müdürü Yardımcısı Dr. Efrail Atıcı, “Bu kapsamda bakanlığımız tarafından tüm yurtta bir çalışma başlatıldı. Bursa’da da 186 bin adet diş fırçası ve diş macununu öğrencilerimize dağıtacağız” şeklinde konuştu. 

Öğrencilere günde iki defa dişlerini fırçalamaları gerektiğini belirten Dr. Atıcı, bu konuda öğrencilerden söz istedi. Daha sonra öğrencilere diş fırçaları ve diş macunları dağıtıldı. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı tarafından çocuklara yönelik çıkartılan ‘Sağlıklı Çocuk Dergisi’ hediye edildi. 

Öte yandan proje kapsamında Bursa’da 28 bin öğrenciye Flor Vernik uygulaması yapılacak. 60 aydan büyük anaokulu ve ilkokul öğrencilerine uygulanacak yöntemle, ağız ve diş sağlığı konusunda ilerleyen yıllarda karşılaşılacak sorunlarda azalma beklenmesi hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X