Güneş böyle tutuldu!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği güneş tutulması bugün meydana geldi. Tutulma ilk İzmir’den izlendi. İstanbul’da 10.52’de parçalı tutulma şeklinde başlayan güneş tutulması, 11.56’da maksimum seviyeye ulaştı.

Güneş böyle tutuldu!

Yurdun çeşitli bölgelerinde güneş tutulması, bulutların izin verdiği sürelerde kentlerin çeşitli noktalarında vatandaşlar tarafından gözlemlendi.

 

Bursa

Bursa’da, saat 10.53’te başlayıp 13.00’e kadar süren güneş tutulması, Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından izlendi.

 Güneş tutulması Türkiye’den böyle izlendi – FOTO GALERİ 

Kentteki bazı okullardan Büyükşehir Belediyesine ait merkeze getirilen öğrenciler için özel etkinlik yapıldı.

Öğrenciler, bulut tabakalarının dağıldığı kısa anlarda teleskop ile güneş filtreli özel camların ardından tutulmayı takip etti

Edirne’de güneş tutulması, bulutların izin verdiği kısa anlarda izlenebildi.

Ayın yörünge hareketi sırasında dünya ile güneş arasına girmesiyle gerçekleşen güneş tutulması Edirne’de, 10.45’ten itibaren başladı.

 İstanbul’dan tutulma böyle görüntülendi – İZLE 

Selimiye Camisi bahçesinde toplanan gazeteciler ve fotoğrafseverler yoğun bulut tabakasının dağıldığı kısa anlarda güneş filtreli özel camların ardından güneşteki tutulmayı görüntüledi.

 Anamur’dan tutulma böyle görüntülendi – İZLE 

Güneş tutulması kentin çeşitli yerlerinde de gözlendi.

 Kocaeli’den tutulma böyle görüntülendi -İZLE 

 Güneş tutulması dünyanın farklı bölgelerinde böyle izlendi – FOTO GALERİ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X