Güneş enerjisi santralinde geri sayım

Büyükorhan’ da kurulacak güneş enerjisi santrali ihalesinin 22 Aralık’ ta ihaleye çıkılacağı bildirildi.

Güneş enerjisi santralinde geri sayım

AYDIN KURMUŞ 

Projenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından onaylandığını ifade eden  Belediye Başkanı Hasan Taş, İller Bankası’ndan da 4 milyon 130 bin TL’lik kredi sağlandığını belirtti.  Büyükorhan Cuma Mevkiinde 19 dönümlük alan üzerinde kurulacak, 999 KW gücündeki Güneş Enerji Santrali, 4 bin adet enerji panelinden oluşacak.

Geçtiğimiz yıl Almanya ziyaretinde yapılan protokol ile güneş enerji santrali projesinin ilk adımlarını attıklarını ifade eden Başkan Hasan Taş, Bursa’da ilk olan proje ile Büyükorhan Belediyesi’nin, kendi elektriğini kendisi üretip,  buradan elde edilen enerjinin firmalara satılacağını ve aylık 100 bin lira kazanç elde edileceğini ifade etti. Başkan Taş, ‘Avrupa’daki projelerin Türkiye’ye getirilmesi konusunda hükümetimiz, bakanlarımız ve milletvekillerimiz İller Bankası aracılığıyla yardımcı oldu, ben bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen bakanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X