Güneş`in gözdesi oldu

ursaspor’un sezon öncesi Porto’dan kiraladığı Josue, gösterdiği performans ile kısa sürede Şenol Güneş’in gözdesi olurken, yeşil-beyazlı yönetimin ise genç oyuncunun bonservisini almak için harekete geçtiği bildirildi.

Güneş`in gözdesi oldu
Yeşil-beyazlıların sezon başında Portekiz’in Porto ekibinden 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Filipe Josue, teknik direktör Şenol Güneş’in gözdesi haline geldi. Yıldız oyuncuya tüm maçlarda forma şansı veren tecrübeli teknik adamın, yönetime sunduğu raporda Josue’nin bonservisinin alınmasını istediği belirtildi.
 
MENAJERLERİ BURSA’YA DAVET EDİLECEK
 
Josue’nin menajerlerinin 2 hafta içerisinde Bursa’ya davet edileceği ve masaya oturulacağı öğrenilirken, Portekiz ekibinin ne kadar bonservis ücreti isteyeceği ise bilinmiyor. Yeşil-beyazlı yönetimin 200 bin Euro kiralama bedeli ile kadrosuna dahil ettiği yıldız isim, 1 yıllığına Bursaspor’dan 600 bin Euro ücret alacak. Genç oyuncunun sözleşmesinde ’30 maç oynarsa 50 bin Euro’ alacak maddesi de bulunuyor.
 
ERMENİSTAN VE ARJANTİN MAÇLARININ ADAY KADROSUNA DAVET EDİLDİ
 
Portekizli orta saha oyuncusu, Euro 2016 Elemelerinde Portekiz’in 14 Kasım tarihinde evinde oynayacağı Ermenistan ve 18 Kasım tarihinde İngiltere’nin Manchester kentinde Arjantin ile oynayacağı hazırlık maçlarının 28 kişilik geniş aday kadrosuna davet edildi.
 
TÜM MAÇLARDA OYNADI
 
Teknik Direktör Şenol Güneş, genç yıldıza bu sezon ligdeki tüm maçlarda forma şansı verdi. İlk hafta oynanan Galatasaray maçında yalnızca 6 dakika sahada kalan Josue, 6.hafta mücadelesindeki Eskişehirspor maçında ise 65 dakika oynadı. Diğer tüm maçlarda 90 dakika veya 90 dakikaya yakın süre alan yetenekli oyuncu, 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi.
 
TAKIMIN EN PAHALISI
 
Dünyaca ünlü internet sitesi Transfermarkt’ın verilerinde, yeşil-beyazlı takımın toplam piyasa değeri 54,13 milyon Euro olarak gösterilirken, Timsah’ın en pahalı oyuncusu ise 5 milyon Euro’luk değeri ile Josue oldu. Josue’yi 4,5 milyon Euro ile Arjantinli yıldız Fernando Belluschi izledi.
 
‘PORTO’YA DÖNMEK İSTEMİYORUM’
 
Öte yandan genç oyuncu geçtiğimiz günlerde Bursaspor’un resmi dergisine yaptığı açıklamada, kiralık sözleşmesinin sonunda Bursaspor’da devam etmek istediğini ifade etti. Josue, “Kalmayı çok istiyorum. Porto ile 2 sezon daha kontratım var ama dönmek istemiyorum. Eğer bu sürecin sonucunda burada kalmam ile ilgili bir karar verilir ve bu karar bana da uyacak bir şekilde olursa gerçekten burada kalmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyacağım. Çünkü burada her şey şu ana kadar çok güzel gözüküyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X