Güney Kore ‘sol’a kaydı

Güney Kore milletvekili seçimlerinde iktidar partisi Seanuri, parlamentoda 1999’dan bu yana sağladığı çoğunluğu 1 sandalye fark ile ana muhalefetteki sol eğilimli Demokrat Parti’ye kaptırdı.

Güney Kore ‘sol’a kaydı

Ülkede çarşamba günü yapılan Demokrat Parti, Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin iktidardaki muhafazakar partisi Seanuri’yi geçerek parlamentoda çoğunluğu kazandı. Seanuri lideri Kim Moo-sung yenilginin sorumluluğunu aldığını söyleyip istifasını sundu.

Park’ı ‘topal ördekliğe’ bir adım daha yaklaştıran seçim, Park’ın 2017’deki devlet başkanlığı seçiminden galip çıkıp Mavi Saray’da kalmasını da tehlikeye soktu. Park’ın partisi Seanuri, 300 sandalyeli Güney Kore parlamentosunda 122 sandalye kazanırken, ana muhalefetteki Demokrat Parti, 123 sandalye ile meclisteki çoğunluğu kazandı. Halk Partisi ise 38 sandalyeye sahip oldu. Adalet Partisi, 6 sandalye elde ederken, bağımsız adaylardan 11’i de milletvekili seçilmeyi başardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X