Güney Kore Trump’a karşı

ABD’nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne (KDHC) yönelik yaptığı açıklamalar, Güney Kore yönetiminde endişe uyandırdı.

Güney Kore Trump’a karşı

Güney Kore Birleşme Bakanı Hong Yong-pyo, ABD’nin Kuzey Kore’ye olası ‘önleyici müdahale’ fikrini desteklemediklerini açıkladı.

​Hong’un bu açıklamasının ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen hafta KDHC’ye konusunda ‘her türlü seçeneğin masada olduğuna’ dair yaptığı yorumların ardından geldi. Ülkede yeni kurulacak hükümetin de konu hakkında ABD ile yakından çalışmasını beklediğini belirten Bakan Hong, ‘Şu anda tarihi bir dönemeçteyiz. Ya Kuzey Kore’nin nükleer silahlara sahip olması iddiasını kabulleneceğiz ya da onları bu kötü alışkanlıktan vazgeçireceğiz’ diye konuştu.

 

Geçtiğimiz ay, Kore Yarımadası’nda balistik füze denemeleri ve son günlerde Trump yönetiminin Japonya’ya siyasi destek açıklamalarının ardından, ABD filosu Kore Yarımadası açıklarına yönlendirilmiş ve bölgedeki tansiyon yükselmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X