Güney Kore ve Kuzey Kore yetkilileri tekrar görüştü

Güney Koreli ve Kuzey Koreli yetkililer, yarımadada artan gerginliği yatıştırmak için dün yaptıkları görüşmelerin ardından bugün tekrar görüştü.

Güney Kore ve Kuzey Kore yetkilileri tekrar görüştü

Yerel medyada yer alan haberlerde, Güney Kore Başkanlık Sarayı Mavi Köşk Sözcüsü Min Kyung-wook, iki tarafın yetkililerinin dün 10 saatlik bir görüşme yaptığını söyledi. Dünkü toplantıda, iki tarafın çözümlenmesi gereken konuları etraflıca ele aldığını belirten Min, “Toplantıda ayrıca ikili ilişkilerin geliştirilmesi yolları da tartışıldı” dedi.

Min, tarafların bugün tekrar sınırdaki Panmunjom köyünde bir araya geldiğini açıkladı.

KUZEY KORE SAVAŞA HAZIR OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Kuzey Kore, cuma günü Güney Kore’nin sınırda yaptığı propaganda yayınını durdurması için yerel saatle 17.00’ye kadar süre vermiş, propagandaya son verilmezse ordusunun savaşa hazır olduğunu açıklamıştı.

Güney Kore’deki Birleşmiş Milletler Komutanlığı, 4 Ağustos’ta Kore devletleri arasındaki 4 kilometrelik sınır bölgesinde Güney Koreli iki askerin ağır yaralanmasına neden olan patlamadan Kuzey Kore’yi sorumlu tutmuştu. Bunun üzerine Güney Kore, 11 yıl sonra sınır bölgesinde Pyongyang karşıtı propaganda yayını yapmaya başlamış, Kuzey Kore de Güney’i propaganda yayınını sonlandırmaması halinde rastgele hava saldırıları yapmakla tehdit etmişti. 

Güney ve Kuzey Kore arasında perşembe günü karşılıklı top ateşi açılmış, sınır bölgesinde yaşayan halk tahliye edilmiş, Güney Kore hükümeti, Milli Güvenlik Konseyi’nin olağanüstü toplanacağını duyurmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X