Güney Kore’de siyasi skandal

Güney Kore yakın tarihinin en büyük politik skandalıyla çalkalanıyor.

Güney Kore’de siyasi skandal

Cumhurbaşkanı Park Geun-Hyo’nin arkadaşı Choi Soon-Sil’in hiçbir resmi görevi olmamasına rağmen Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını yazdığı ve devlet politikalarını yönlendirdiğinin ortaya çıkması ülkeyi karşıtırdı.

Sil’in bir tarikat liderinin kızı olması olayı ilginç kılan bir başka ayrıntı. Choi ve Park’ın babalarının arkadaş olduğu ve Choi’nin Cumhurbaşkanı Park üzerinde mistik bir etkisi olduğu da iddialar arasında.

Cumhurbaşkanı Park salı günü televizyondan yaptığı konuşmasında konuşma metinlerini Choi’ye gönderdiğini kabul etmiş ve tüm Güney Korelilerden özür dilemişti.

İSTİFASI İSTENİYOR

Anketlerde halk desteği önemli ölçüde düşen Park’ın bu adımları ülkedeki tansiyonu düşürmeye yetmedi. Ellerinde ‘Park istifa’ dövizleri taşıyan binlerce Güney Koreli Cumhurbaşkanı’nın istifasını istedi.

Güney Koreli savcılar gelişmeler üzerine soruşturma başlattı. Choi Soon-Sil’e yakın isimleri sorgulayan ve evlerine baskın yapan savcılar skandalın nereye kadar uzandığını araştırıyor.

Cumhurbaşkanlığı ofisi de güvenlik güçleriyle her türlü işbirliğine hazır olduklarını duyurdu. Dört yıldır ülkeyi yöneten Park Geun-Hyo’nin görev süresi önümüzdeki yıl dolacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X