Güneyden Esad, batıdan YPG

Suriyeli muhalifler, YPG ile çatışmaların ardından Halep’teki üç köyden daha çekildi. Suriye ordusu da Türkiye’ye 20 km uzaklıktaki Tel Rifat’a bağlı Bakfeen köyünü de el geçirdiği bildirildi.

Güneyden Esad, batıdan YPG

Suriye ordusuna bağlı birliklerin Rus hava desteğiyle Halep’e dönük operasyonu devam ediyor. 

 

Son iki haftada Halep civarında yoğunlaşan Rus saldırıları sonrası Suriye ordusu ve Hizbullah milisleri Azez-Halep hattındaki Zehra ve Nubbul köylerindeki muhaliflerin kuşatmasını kırdı. 

 

Hükümete bağlı askerler Türkiye’den Suriye’ye silah ve savaşçı girmesini engellemek için sınıra 20 kilometre uzaklıktaki Tel Rifat’a doğru ilerlerken, ordu birlikleri ayrıca Tel Rifat’ın 5 km uzağındaki Bakfeen köyünü de ele geçirdiği bildirildi.

Öte yandan Suriyeli muhaliflerin, YPG ile çatışmaların ardından Halep’teki üç köyden daha çekildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin çekildiği Minnigh hava üssüne yakın stratejik Aklamiye, Deyr Cemal ve Mareanar köylerine YPG’nin girdiğini belirtti. Suriye Ordusu’ndan bir yetkili yaptığı açıklamada ‘Muhalifler, YPG ile hükümet güçleri arasında sıkışmış durumda’ dedi. 

SINIRDA CAN PAZARI

Bu arada Suriye’de insanlık dramı da giderek büyüyor. Halep şehrinin karadan Suriye havadan Rus ordusu tarafından ağır bombardımana tabi tutulmasının ardından on binlerce kişi çareyi Türkiye’ye sığınmakta buldu. 

En az 30 bin kişi Halep’ten ayrılarak Kilis yakınlarında Türk sınırına dayandı. Şehir yakınlarında da halen binlerce sivil ölüm tehlikesi ile iç içe bulunuyor. İki milyondan fazla sığınmacıyı ağırlayan Türkiye bu kez sınırı açmazken Suriye tarafına kamplar kuruldu. Bu kamplarda yiyecek dağıtımı sürüyor. Halepten gelen sığınmacı sayısının 70 bine ulaşması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X